FN-DAGEN MOT RASISM: Filmseminarium om Medborgarrättsrörelsen i USA

Arrangör ARF - Film och kultur för Mänskliga Rättigheter m. fl.
Plats Biograf Panora, Friisgatan 19 D, malmo

Eventet stängt för nya bokningar

FN-DAGEN MOT RASISM
Filmseminarium om medborgarrättsrörelsen i USA

Film: Selma
Selma är den första storfilmen som skildrar medborgarrättsrörelsens historiska kamp för svarta amerikaners rösträtt. En kamp som kulminerade i en marsch från staden Selma till Montgomery, med Martin Luther King Jr i spetsen. Med en nedtonad energi skildrar filmen kampen som ledde till införandet av The Voting Rights Act.

Seminarium med Gloria Ray Karlmark
Gloria Ray Karlmark besöker oss på FN dagen mot rasism, och berättar om sin kamp mot rasism och orättvisa. Gloria Ray Karlmark skrev historia när hon 1957-58, tillsammans med åtta andra skolungdomar utmanade den segregerade amerikanska skolan. Gloria Ray Karlmark bor och verkar i Sverige sedan slutet av 60-talet. Hon är numera pensionerad patentingenjör. 


Datum: tisdag 21 mars
Tid: 8:30-11:30
Målgrupp: Gymnasiet

I samband med FN-dagen mot rasism den 21 mars arrangeras varje år föreläsningar och seminarier för att hedra minnet av de fredliga demonstranter som 1960 mördades i Sharpeville, Sydafrika. 

Ett samarbete mellan Antirasistiska Filmdagar, ABF Malmö, Malmö FN-förening, Malmö Högskola, Malmö mot Diskriminering, Malmö Stad och Länsstyrelsen Skåne.