Processvisningar Knyta

Arrangör Dansinitiativet
Tid 2024-05-07 10:002024-05-08 11:00
Plats Ålgatan 7E, Luleå
7 maj kl 10.00
 
8 maj kl 9.30
 

Välkomna till en processvisning av Moa Autios dansföreställning KNYTA!

På Luleå dans-och cirkus residens 6-12 maj kommer Moa Autio till Dansinitiativet för att fortsätta med sitt arbete med KNYTA

KNYTA är en interaktiv dansföreställning för 3-6 år på svenska och meänkieli. En varm, rolig, magisk och något turbulent föreställning, där vi reser genom en värld av rep och trådar. Det känns medryckande men också som att knutar kan vara besvärliga - både dem på repet men även dem som känns i magen. Föreställningen vrider och vänder på ordet knyta och detsamma gör dansarna med deras kroppar.  


Moa Autio bedriver konstnärlig verksamhet som dansare och koreograf. Hon arbetar både i andras- och skapar egna produktioner. Hon intresserar sig för mötet mellan scenkonstnärerna och publiken, och detta är något som verkligen vuxit i relevans för henne genom åren. Interaktiviteten har en central roll i hennes konstnärskap oavsett om hon står på scen eller koreograferar. Hon finner det mest genuint och träffande när scenkonstnärer arbetar i direktkontakt med publiken, är närvarande och skapar utrymme för de reaktioner som uppstår.