one2one

Arrangör Nordvästra Skånes scoutdistrikt
Tid 2018-02-27 19:00
Plats Helsingborg, Helsingborg
one2one
 

One2one


I ett samarbete med den Ideella föreningen Ta sats bjuder Nordvästra Skånes scoutdistrikt in alla utmanarscouter som medlemmar i en scoutkår i Helsingborgs kommun till integrationsprojektet one2one. Här får Utmanarscouter träffa en nyanländ ungdom och under våren knyta band tillsammans för att skapa en bättre framtid och förståelse för båda. Under våren får paren utvecklas tillsammans genom att vara med i diskussioner och aktiviteter för att skapa ett ömsesidigt erfarenhetsutbyte.

Projektet startar med en uppstartsträff i Helsingborg den sjunde februari. Därefter följer ett Boot-camp under en helg fullt av roliga övningar, utmaningar och alla möjligheter att lära känna varandra. Det ingår även fem kvällsträffar under våren med föreläsningar och workshops om frågor nära scoutverksamheten så som FNs hållbarhetsmål, friluftsliv i Sverige och demokrati. Träffarna kommer att hållas i Helsingborg, mötesdagarna kommer att bestämmas av deltagarna under uppstartsmötet, där kommer deltagarna också få önska innehåll till vissa av träffarna.
Projektet avslutas med att alla deltagare får möjlighet att delta på Nordvästra Skånes Scoutdistrikts vårläger det 10:e-13:e maj på lägerområdet Sonnarp norr om Örkelljunga.

När
Uppstartsmöte 7:e februari klockan 18:30

Kostnad
Gratis

Var
Helsingborg scoutkårs lokaler

Vem
Utmanarscouter från Scoutkårer i Helsingborgs kommun