Vindkraft, fåglar och fladdermöss

Arrangör Skånes vindkraftsakademi
Plats mötesrum Oskarshamn, E.ON Carl Gustavs väg 1, malmo
deltagare
 

Välkommen till en föreläsning av forskaren Martin Green från Biologiska Institutionen, Lunds universitet, fredagen 12 maj 11-12!

Vindkraftparken mellan Västraby och Rögle utanför Helsingborg har skapat rubriker på sistone som "Expertlarmet: Vindkraftverken massakrerar rovfåglar" (SVT 2 feb) och "Vindkraftverken som dödar rovfåglar" (SR 7 mars). Samtidigt stoppas många projekt på grund av fåglar och fladdermöss. I en värld med mycket känslor och starka åsikter kring vindkraft är det väldigt viktigt med seriös forskning för en mer nyanserad bild - gammal diskussion men ständigt aktuell; hur påverkar vindkraften fåglar och fladdermöss? Vilken roll spelar forskningen? Bedöms vindkraft proportionerligt jämfört med andra verksamheter? Vad innebär teknikutvecklingen?  

Martin Green har varit ornitolog sedan barnsben, forskat om vindkraft och fåglar i mer än femton år och leder nu projektet "Fladdermöss, särskilt Barbastell och Nordfladdermus, och vindkraft – insamling av bättre kunskapsunderlag och framtagande av nya riktlinjer" som finansieras av Vindval.

När: 11-12 fredagen 12 maj
Var: mötesrummet Oskarshamn, E.ON, Carl Gustavs väg 1 i Malmö. Öppnar dörren 10.45!
Hur: Anmäl er här senast 10 maj! Kostnadsfritt. Begränsat antal platser - först till kvarn!

Frågor? Maila jakob.economou@kfsk.se Obs! Semester 25/4-9/5 så svar kanske inte kommer direkt..

Bli medlem och stöd det balanserade samtalet om vindkraft, läs mer här!