TÄNK: Elin Andersson

Arrangör Sara kulturhus & Skellefteå kommun
Tid 2024-04-29 19:0020:30
Plats Sara kulturhus, Scen 4, Skellefteå
TÄNK: föreläsning Elin Andersson
 

När världen försvinner


Elin Andersson föddes med en obotlig ögonsjukdom som gradvis tar synen ifrån henne. Som barn hade hon en synskärpa på cirka 30%, idag är den ungefär 6%. Kortfattat innebär sjukdomen att synen försämras för varje år och den går i dagsläget inte att korrigera, bromsa eller behandla på något sätt.

I sin föreläsning delar Elin med sig av hur hon har valt att ge fingret åt sin sjukdom och sitt handikapp. Trots rädslorna har hon valt att leva livet fullt ut, på de sätt hon kan. Med fokus på att ta sig framåt, har hon utmanat sig själv, lärt sig och klarat så mycket mer än hon trodde var möjligt. Hon berättar om hur hon med hjälp av sitt mindset och en stor dos av envishet tagit sig förbi små som stora utmaningar genom livet och parerat den ständiga förändring som hon lever i. 

Elin Andersson bor i Skellefteå, är utbildad gymnasie- och högstadielärare i tyska/engelska och har jobbat som lärare i 16 år. Hon är ICF diplomerad coach och har även flertalet utbildningar inom gruppträning och många års erfarenhet som instruktör. Numera driver hon sitt företag Blindspot Development och jobbar som föreläsare och coach.
Kom och lyssna på en berättelse som ger perspektiv och inspiration till att trotsa dina egna rädslor och hinder. Och som påminner dig om att vara stark och modig, att inte ge upp utan att försöka och försöka igen för att uppnå dina mål och drömmar. 


"Ibland får jag frågan hur jag klarar av det och det enkla svaret är; för att jag vill."

...


TÄNK.
Föreläsningsserien TÄNK på Sara kulturhus presenterar några av Sveriges främsta talare. Med sina insikter och berättelser sår föreläsarna små tankefrön i publikens medvetande och inspirerar till att reflektera. Ibland transparent, fängslande och smart. Andra gånger kreativt, peppande och bara lite underbart.