Att leda med närvaro

Arrangör Coachtree - Mindful Leadership
Tid 2012-05-29 09:0011:45
Plats Life Journey, Baggensgatan 17 Gamla stan , Stockholm
Att leda med närvaro - seminarium 29 maj
990 kr + Moms

Välkommen till en spännande förmiddag om hur du kan utveckla ditt ledarskap med hjälp av mindfulness!


Företagsledare, chefer och ledare på alla nivåer förväntas idag prestera och verka i en global omvärld som förändras i hög hastighet.

Att utveckla uppmärksamhet genom mindfulnessträning skapar en möjlighet för ledare på alla nivåer att leva alla aspekter av livet; med större upplevelse av närvaro, kontakt, öppenhet, medvetenhet och balans.

Mindfulness handlar om att vara närvarande i nuet och hjälper oss att bli mer medvetna om våra förhållningssätt till oss själva och vår omgivning.  Att välja att vara - och arbeta för att vara - mer medveten i vardagen innebär att bli mer delaktig och levande i de beslut vi fattar. Det innebär också att vi kan agera mer handfast i stället för att låta invanda tankebanor leda oss in i ett återupprepande reaktionsmönster.

Genom att vara fullt närvarande i ögonblicket och lägga märke till vad som sker just nu i vårt sinne, skapar vi utrymme för att öka vår potential att leda - oss själva och andra.

Innehåll: Seminariet ger en introduktion i mindfulness i ledarskapet. Syftet med seminariet är att deltagarna ska få möjlighet att öva på att vara närvarande i nuet och att hitta verktyg för att utveckla sitt ledarskap genom mindfulnessträning.

Bland innehållet: Kort bakgrundsbeskrivning av Mindfulness och begreppet, Forskningspresentation, Mindfulness i ledarskapet – användningsområden, Stress, förändring o utveckling, Korta guidade mindfulnessövningar – samt reflektion kring övningarna, Tips och råd; praktiska användningsområden i vardagen


    Föreläsare: Maj Andrén Skog är utbildad MBSR/mindfulnesslärare vid Center for Mindfulness in Medicine, Health care and Society vid universitets-sjukhuset i Massachusetts. Hon är ledarskapsutvecklare, certifierad ICF coach och personalvetare  med inriktning på utveckling, stress och förändring.  Hon har en tidigare bakgrund som bla HR-chef och personal-utvecklare och har lång erfarenhet av arbete med organisationer, grupper och individer i förändring.

    Maj är en uppskattad och erfaren föreläsare och mindfulnesslärare. Sedan 2009 håller hon regelbundet kurs i Mindfulnessbaserad stressreduktion - föreläser, utbildar samt handleder inom inom mindfulness i ledarskap och arbetsliv.

    Pris: 990 kr + moms, i priset ingår förmiddagsfika

    Anmälan är bindande, men plats kan överlåtas till annan deltagare.