Vårsalong - ZONEN - Författarkursen som också är en fest

Arrangör Författarkurs.se - Jorun Modén
Tid 2024-05-01 19:002024-05-29 21:00
Plats La Petite Mort, Karlaplan, STOCKHOLM, Stockholm
VÅRSALONG - Fyra kvällar med 300 kr rabatt
Platser kvar: 3
1600 kr
1. TILL ENKELHETENS LOV. 1 maj 19:00 - 21:00
Platser kvar: 2
475 kr
2. REKVISITA OCH RESEARCH. 8 maj 19:00 - 21:00
Platser kvar: 2
475 kr
3. NÄTVERKA OCH NÅ UT. 22 maj 19 - 21:00
Platser kvar: 1
475 kr
4. BORTOM SLITNA KOMMISSARIER. 29 maj 19:00 - 21:00
Platser kvar: 1
475 kr

Fullbokat? Mejla gärna jorun.moden@gmail.com för att stå på kö.   

Vi har glädjen att presentera fyra vårkvällar i maj med kunskap, inspiration och flow: Till enkelhetens lov, Research och rekvisita, Nätverka och nå ut samt Ombytta roller. Salong Zonen är 
en författarsalong för kunskap, inspiration och flow. Vi skapar den värld vi själva längtar efter, inspirerad av svunna tiders litterära salonger. Du får verktyg till ditt skrivande, spännande samtal och högläsning i smakliga portioner.  Välkommen till en magisk sfär för skrivande själar - det här är författarkursen som också är en fest! 

Samtliga träffar äger rum klockan 19:00-21:00 i den inspirerande miljön på La Petite Mort vid Karlaplan. Du ska ha med dig papper och penna eller en fulladdad laptop, och ett öppet sinne.  Din värdinna blir författaren Jorun Modén, en av Sveriges mest anlitade skrivlärare. Varje onsdagkväll omfattar en föreläsning med minst en skrivövning och möjlighet att ställa frågor.  Välkommen att läsa vårprogrammet nedan!

TILL ENKELHETENS LOV
1 maj 19:00 - 21:00
"
Förmågan att förenkla betyder att man tar bort det onödiga så att det nödvändiga får tala", sa Hans Hoffman en gång. I kväll studerar vi konsten att skriva lättläst och elegant, inspirerade av författare som Olof Lagercrantz, men också vår tids ljudböcker. Med en mer lättläst stil når du en bredare publik. Du får också utforska nöjet att säga mer med färre ord. En lektion för dig som är intresserad av ljudböcker och konsten att nå fram till din läsare. 

REKVISITA OCH RESEARCH
8 maj 19:00 - 21:00
Oavsett om du skriver en samtida, historisk eller kanske framtida historia, vill läsaren få uppleva en resa in i din värld. I kväll tar vi hjälp av scenografers kunskap och rekvisitörers knep för att berika miljöer och karaktärer. Låt rekvisitan förstärka tidsandan, eller berätta det som inte syns i repliker och tankar. Vi pratar också om efterforskningar, både som förberedelse och vitamininjektion till inspiration. 

NÄTVERKA OCH NÅ UT
22 maj 19 - 21:00
Längtar du efter att få isolera dig i skrivarlyan så fort boken är utgiven? Eller blir du snarare uppspelt vid tanken på att få berätta om ditt skrivande under bokmässor och evenemang? Under denna kväll får du strategier och tips för att nätverka och nå ut oavsett personlighetstyp. Du får med dig verktyg för att skapa en egen marknadsföringsmix.  

BORTOM SLITNA KOMMISSARIER
29 maj 19:00 - 21:00
Hur kan en författare undvika att hamna i stereotyper? Både bokförlagen och författarna är trötta på slitna kommissarier med struliga privatliv, men hur skapar du en karaktär som sticker ut? Finns det en risk för att hamna i en annan trend? Eller behövs extra många karaktärer av en viss sort under ett paradigmskifte? Du får tillfälle att upptäcka nya sidor hos en av dina karaktärer och Jorun delar med sig av knepet "Ombytta roller". 

SPARA DATUMEN 
I händelse av förkyld kursledare har vi reserverat en extra kväll. Håll gärna denna kväll fri.  
5 juni 19 - 21:00Övrig information
Jorun Modén ger bollplank på plats, men om lektörsläsning önskas sker det separat och i mån av tid. Om du missar en lektion kommer du att få ta del av material och en övning via mail. 

Förfriskningar och tilltugg serveras, lite olika beroende på kvällens tema. Om du har allergier eller speciella önskemål går det fint att ta med dig något att förtära. 

Klädseln är valfri men i den fantastiska miljön på "La Petite Mort" passar det fint att klä upp sig


Kvällens första del (med föreläsning) spelas in så att den som råkar missa ett enstaka tillfälle kan ta igen det. Inspelningen kommer att vara exklusiv för deltagarna i evenemanget. Om du råkar bli sjuk kan du välja mellan att lyssna live via ZOOM eller ta del av inspelningen efteråt. 

Du ska vara minst 18 år för att delta i denna kurs. Lokalen ligger en trappa ned utan hiss. Hund förekommer i lokalen. 

Så bokar du
Du bokar enklast på denna sida (med säkert bank-ID) och får ett kvitto där momsen framgår samtidigt som en kopia skickas till arrangören. Om du hellre vill få en faktura och möjlighet att dela upp betalningen är du välkommen att kontakta jorun.moden@gmail.com 
Några dagar innan första träffen får du ett mail som påminnelse men skriv gärna upp alla datum redan nu. 

Bokningen är bindande. I händelse av sjukdom som tvingar dig att avbryta kursen, får du mot uppvisande av läkarintyg tillbaka pengarna för de tillfällen du missar. Alternativt kan du välja en fribiljett till en likvärdig författarkurs hos Jorun Modén. 

Välkommen till en magisk sfär för skrivande själar!