KONSERT MED GALLO, KUMAR & SØEBORG

Arrangör Framtidssmedjan / Tapper-Popermajer
Tid 2014-04-26 19:00
Plats Galleri Tapper-Popermajer, Teckomatorps stationshus, ingång från spårsidan, o...
Konsertkväll 26/4
149 kr

KONSERT: WORLD – FLAMENCO – FUSION
Med special guest star - Carita Boronska.

Förbokning krävs. Begränsat antal platser.
Pausförtäring, vegetariska kibinai & buljong, ingår i priset. 


Den spanske flamenco-gitarristen Luis Gallo och tabla virtuosen Nantha Kumar från Singapore kommer på besök till Teckomatorp tillsammans med world-gitarristen Kasper Søeborg från Danmark. De kommer att framföra en spännande fusion av flamenco, jazz och indisk musik.

Gallo och Kumar bor båda i Spanien och har uppträtt bl.a med Paco de Lucia´s saxofonist Jorge Pardo. Gallo är med i grupperna Ara Malikian Ensemble och Mahavishnu Flamenco Project. Han har nyligen gästat Norge, Köpenhamn och gör nu ett stopp i Teckomatorp innan han återvänder till Spanien.

Tablamästaren Nantha Kumar, som bor i Madrid, har nyligen spelat med den indiske violinvirtuosen L.Subramanian. Nantha spelar utöver tablas också cajon, och har givit konserter i över 50 länder och är ett känt namn på den internationella worldmusic, jazz- och flamencoscenen, där han spelar i otaliga konstellationer. Han spelar även med lördagens special guest star, hans goda vän Carita Boronska från Röstånga, sångerska, kompositör och erkänd i Spaniens jazzkretsar sedan sin tid i Madrid..

Den danske world-gitarristen Kasper Søeborg skriver egna kompositioner, reser världen runt och förenar många kulturer med sin musik, på samma sätt som Luis Gallo och Nantha Kumar gör.