Din Värld - Sara Ajnnak och Jeff Elliot

Arrangör Ickevåld 2022
Tid 2022-10-15 19:0022:00
Plats Kulturhuset Klossen, Ekonomstråket 6, Umeå, Umeå
Din Värld 15/10
 

Din Värld - en kväll med Sara Ajnnak och Jeff Elliot

Obs. du som anmäler dig till Ickevåld 2022 garanteras plats även till "Din värld", och behöver alltså inte boka särskild biljett!

Sara Ajnnak (Gargnäs), förmedlar musikalisk frihet som rör sig i gränslandet mellan urtoner, samtida texter, melodiösa melodier och elektroniska ljudlandskap på ett lekfullt sätt. Hon banar nya vägar för den samiska musiken och utvecklar det samiska ljudlandskapet. Det råder inget tvivel om Ajnnaks angelägenhet att genom musiken förmedla en berättelse om förtryck mot det samiska folket och en smärtfylld gemensam historia samtidigt som det finns en stark och tydlig prägel av kamp för upprättelse och önskan om frihet och acceptans. 

Jeff Elliot (Umeå), består av musikerna och producenterna Jessica Klingsell och Amanda Lindgren. Bandet lämnar få lyssnare oberörda med sina personliga, sorgliga och politiska texter. Genom deras avskalade men ändå storslagna folkpop/singer songwriter går stämsången som en röd tråd och ackompanjeras av en rad olika sträng- och blåsinstrument.

Musik, alkoholfri bar och och världsförbättrarmingel!

Dela gärna och sprid Facebook-eventet: https://www.facebook.com/events/522393379728789 

EN DEL AV ICKEVÅLD 2022
Arrangemanget är en del av Ickevåld 2022 som anordnas av Studieförbundet Bilda, Kristna Fredsrörelsen, Internationella Kvinnoförbundet för fred och frihet (IKFF) och Another Development Foundation i samverkan med Såhkie Umeå Sameförening, Härnösands folkhögskola, Studiefrämjandet, samt Várdduo - Centrum för samisk forskning och Statsvetenskapliga institutionen vid Umeå universitet.
Arrangemanget genomförs med stöd av Umeå kommun.
Mer info i Facebook-eventet för Ickevåld 2022: https://www.facebook.com/events/1358996024510861