Bli volontär cykelinstruktör!

Organisation Cykelfrämjandet i samarbete med Rosengård Fastigheter och Malmös Kommunala Bostadsbolag (MKB).
Intresseanmälan Volontär cykelintstruktör
 

Att lära någon annan att cykla är en fantastisk känsla. Genom att bli cykelinstruktör kan du få möjlighet att dela med dig av känslan av frihet som kunna cykla innebär.

VI SÖKER DIG SOM

  • vill engagera dig i något meningsfullt
  • har god ansvarsförmåga
  • tycker om att cykla - obs bas kunskaper i cykling räcker!


Som volontär instruktör är din främsta uppgift är att vara ett stöd för deltagarna och uppmuntra dem att fortsätta träna på de övningar som finns i kurserna. En cykelkurs omfattar 6-10 träningstillfällen à 2 timmar. Vanligtvis går cykelkurserna på två vardagskvällar i veckan (t.ex. kl. 17.30-19.30) under sammanlagt 3-5 veckor. Kurserna och enstaka utflykter är generellt belagda på vår/sommar/höst. Cirka två tillfällen per år hålls volontärträffar där vi samlas, gör något trevligt som att äta middag och umgås tillsammans. Vill du bli en del av en viktig organisation och hjälpa andra att cykla, tveka inte att bli volontär! Du bestämmer själv i hur hög grad du vill engagera dig!

När du anmäler dig som instruktör får du gå en kostnadsfri utbildning där vi går igenom Cykelfrämjandets metod. Som instruktör kan du välja mellan att vara: huvudledare, då du ansvarar för en kurs, eller hjälpledare och du engagerar dig precis så mycket som passar dig.