Ett maskrosbarns historia - att leva för att överleva

Arrangör Maskroskraft
Plats länk till zoom skickas till mailadressen som uppges vid anmälan., Online
Föreläsning 6/10
150 kr

Jag håller min inspirationsföreläsning med fokus på medberoende, psykisk ohälsa & trauma. Vad händer med ett barn som tidigt i livet får sin trygghet raserad och där sveket från vuxenvärlden lämnar sina tydliga spår?

Jag och min 3 år yngre bror förlorade våra föräldrar i sjukdom vid 5 & 8 års ålder och blev placerade av socialtjänsten i ett destruktivt familjehem där vår vardag var fylld av mobbing, misshandel, övergrepp och missbruksproblematik .

Min lillebror började med droger vid 14 års ålder och mitt syfte i livet blev att försöka rädda honom. Där gick starten till ett djupt medberoende som fick många konsekvenser för min fysiska och mentala hälsa. Jag fick ständigt höra att jag var värdelös och att jag aldrig någonsin skulle kunna lyckas. Min skolgång som skulle vara en trygg punkt och ett plats för lärande och förberedelse inför vuxenvärlden blev en daglig kamp mot ångest och en känsla av att aldrig passa in. Mitt syfte med att berätta min historia för andra är att förmedla styrkan jag själv hade inom mig, när jag vågade börja tro på mig själv och att istället för att bara överleva faktiskt kunde börja leva. Efter en hjärnblödning 2014 började jag ta tag i mitt liv på riktigt. Startade mitt företag och började arbeta aktivt för att försöka ändra mina tidigare mönster och beteenden. Jag använder mina plattformar till att våga prata om psykisk ohälsa och min föreläsning är stark och bitvis tung men förmedlar även hopp, mod och livskraft.

Jag vet hur det är att leva i misär. Jag vet hur det känns att inte passa in. Jag vet hur det känns att vara en åskådare av livet. Men jag vet också att det går att ta sig genom det svåraste, mest ofattbara och att mot alla odds kunna skapa sig ett bra liv. Framförallt vill jag belysa psykisk ohälsa och ta bort tabustämpeln kring ämnen som är jobbiga. Våga prata om det!