Lunchseminarium 6 september - Livslosen - en unik plats för personer som lever med självmordstankar

Arrangör SPIV
Tid 2022-09-06 12:0012:30
Lunchseminarium 6 september
 

Livslosen – en unik plats för personer som lever med självmordstankar

 

 

Att förebygga självmord är en komplex utmaning som kräver många olika åtgärder. Hösten 2021 etablerades korttidsboendet Livslosen i Norge. En plats för människor i kris som också tänker på självmord. Boendet drivs av frivilliga i samarbete med fast personal. Erfarenheterna och feedbacken från gäster visar att platsen kan rädda liv, då de uttrycker att självmordstankar minskar efter en vistelse på boendet. 

 

I höstens första lunchseminarium får vi höra om erfarenheter och bakgrunden till uppstarten av Livslosen och hur socialt stöd och samvaro med andra i en icke-klinisk miljö bidrar till att minska självmordstankar.

 

Läs mer om Livslosen här:  

 

Föreläsare: 

Ingrid Nyhus, projektledare för Livslosen har en magisterexamen i pedagogisk psykologisk rådgivning, vidareutbildning i gestaltvägledning och psykosocial beredskap. Hon är även kursledare i första hjälpen vid självmordsrisk.

 

Siw Rylander är volontäransvarig på Livslosen. Hon har studerat psykologi, är gestaltterapeut med vidareutbildning inom traumabehandling. Hon har i många år arbetat med suicidprevention i terapirummet och är kursledare i första hjälpen vid självmord.


Seminariet hålls på norska via zoom. 


Klicka på länken för att ansluta till zoom: Join Zoom Meeting

https://us06web.zoom.us/j/81978215886  


Meeting ID: 819 7821 5886För frågor: info@suicidprev.se Varmt välkommen!