Beyond Words 7 - Kiruna

Arrangör Dans i Nord
Tid 2022-09-26 19:0020:00
Plats Aurora kultur & kongress, Kiruna
Anmälan
 

”En dansant upplevelse bortom ord i en gemenskap som alla kan vara en del av” Beyond words är namnet på Dans i Nords regionala turnéslinga som för sjunde året i rad dansar in i Norrbottens samtliga kommuner och välkomnar alla människor att ta del av dansen.

Pre-show
Elever från Kiruna Kulturskola i koreografier av Radmila Solovevaa: ”Dansa med oss” – grupp Street dans åk.7. ”Mus dans” – grupp Dansmix åk 1. ”Soldater” – grupp Dansmix åk 2-4. ”Forbidden love” – äldre grupp Moderndans. Utdelning av Dans i Nords Inspirationspris


Truly, Madly
Föreställningen är inspirerad av temat från den klassiska baletten Giselle, där två personer förälskar sig i varandra, följer sina impulser och instinkter oavsett konsekvenser.

Truly, Madly gestaltar bland annat de mänskliga känslorna av utsatthet och sårbarhet när man ger hela sitt jag, sitt liv till en annan person.

Left
är ett icke narrativt dansverk som är djupt rotat i ett specifikt minne och som undersöker känslan av att befinna sig i mellanrummen.

Även om det kan indikera en avgång från eller ankomst till, kan känslan att vara fast mitt emellan vara påtaglig.

En känsla av att individen ibland kan tänja ut sig själv så mycket att både sin identitet och inre substans bara hålls samman av en skör tråd, som kan brista vilket ögonblick som helst…
Beyond words har nytt innehåll varje år, men med samma inramning, dvs under två dagar bjuds publiken på: kvällsföreställning, skolföreställning, workshops, publiksamtal, popuppdanser, lokala dansförband, dansfilm m.m. Samtliga aktiviteter är även detta spelår avgiftsfria för publiken. Det enda som krävs är att du anmäler dig i förväg för att få en garanterad plats.
Om du får förhinder, vänligen avboka så att en eventuell reserv kan få ta din plats.
För mer information om Beyond Words 7. För mer information angående lokalernas tillgänglighet. Varmt välkomna till Beyond words 7! Dans i Nord i samarbete med våra medarbetare i Norrbottens samtliga kommuner. Del av projektet Stor dans, Stor region, med stöd av Sparbanken Nord. Del av Poesiprojektet, i samarbete med Franska Ambassaden.