Författarkurs 1 - Intensivhelg

Arrangör Jorun Modén - Författarkurs.se
Tid 2022-09-17 09:002022-09-18 18:00
Plats Midsommargården, Stockholm
Författarkurs 1 - Intensivhelg
Platser kvar: 1
3500 kr

Vill du bli författare men har svårt att få tiden att räcka till? Välkommen till en intensivhelg den 17 – 18 september på Midsommargården, alldeles vid tunnelbanestationen Telefonplan. Kursen har fått högsta betyg av tidigare deltagare och mitt mål är att du ska bli lika nöjd. Läs gärna oberoende recensioner via Kurser.se. Ett stort antal av mina tidigare kursdeltagare är nu utgivna författare, men du är lika välkommen om du vill utforska skrivandet och se vad som händer.

Du ska vara fullt frisk och vaccinerad för att delta i denna skrivarkurs. Vill du hellre studera på distans är du hjärtligt välkommen till en distanskurs där klassrummet och jag kommer hem till dig. 

Läs mer om utgivna kursdeltagare HÄR

Antalet timmar blir fler än när väljer att gå kursen med normal studietakt. Tempot är högt och du får många olika verktyg och tekniker som snabbt tar dig till nästa nivå i ditt skrivande. 

FÖRFATTARKURS 1  INTENSIVHELG
Författarkurs 1 max 10 deltagare, pris 3.500 för två dagar inklusive kursdokumentation (levereras som pdf). En kurs för dig som önskar få en första verktygslåda till författandet på bara en helg.

Författarkurs 1 är en skrivarkurs som ger mer än bara skrivövningar; du kommer att höja din nivå som författare samtidigt som du får en första verktygslåda för skrivandet och massor av inspiration. Vill du ta med och utveckla en manusidé under helgen, går det utmärkt. Du har också möjlighet att få utbyta feedback på upp till 3 texter, max 15 sidor totalt. Om du vill läser kursledaren ett synopsis + upp till 10 sidor ur ditt skrivprojekt och ger dig lektörskritik. Vill du hellre skrivträna får du i stället övningar där du tränar på de verktyg vi gått igenom under dagen.

Det är en fantastisk känsla när författarelever blir mina nya kollegor!

LÖRDAG
09:00 Inledning. Idéer och konsten att komma igång. 
10:00 Skrivtid, ta sig över skrivhinder, kritik. 
11:00 Dramaturgi: Att bygga upp en berättelse. 
12:00 LUNCH
13:00 Karaktärer med liv och djup
14:00 Feedbackgrupper eller skrivövningar + fika
15:00 Dialoger
16:00 Skrivövningar. Frågor kring dagens teman. 
17:00 Slut för dagen

SÖNDAG
10:00 Miljöer
11:00 Feedbackgrupper eller skrivövningar
12:00 Språk, stil och gestaltning 
13:00 LUNCH 
14:00 Feedbackgrupper eller skrivövningar 
15:00 
Berättarknep och fika 
16:00 Konsten att knyta ihop + redigering
17:00 Publicering och manuspaket
18:00 Slut. Alla som önskar får studieintyg.

FIKA OCH LUNCH
Kaffe/ te, frukt och eftermiddagsfika ingår i kurspriset. Vi har tillgång till kök och matsal i anslutning till kurslokalen om du vill ta med dig egen lunch. Om du hellre vill äta lunch på en servering finns Krubb burgare och A.B. café (bägge har vegetariska och veganska alternativ) på kort promenadavstånd.  

Så hittar du till Midsommargården
Med tunnelbana: Ta röd linje mot Fruängen/Mörby Centrum och stig av vid station Telefonplan. Stationen har en uppgång med två utgångar, välj den rakt fram. Sväng höger och gå över ett övergångsställe. Midsommargården ligger på torget i samma hus som Telefonplans Bibliotek och Hemköp.

Med bil: Kör E4:an och ta avfarten vid trafikplats Västberga. Söderifrån: välj tredje avfart i rondellen.
Norrifrån: välj första avfart i rondellen. Kör rakt fram genom kommande rondell. Vid trafikljusen längre fram ser du ett stort gult hus till höger intill Hemköp, det är Midsommargården. Parkera på gatorna eller välj höger i korsningen och ta sedan första höger. Detta är en infartsparkering då Midsommargården inte har några egna parkeringar att erbjuda.

Bokningsvillkor
Bokningen är bindande men vid sjukdom, olycksfall eller inställt evenemang får du hela kursavgiften tillbaka. Du ska vara fullt frisk och vaccinerad för att delta i denna skrivarkurs. Vill du hellre studera på distans är du hjärtligt välkommen till en distanskurs där klassrummet och jag kommer hem till dig. 

Kursledare
Jag som leder kursen heter Jorun Modén och jobbar som författare samt undervisar i kreativt skrivande. Just nu är jag aktuell med "Skriv skriv skriv: Verktyg för författare" och romanen "Embla - Om du ändå levde nu." 

Frågor eller funderingar? Maila mig gärna: jorun.moden@gmail.com!