Dykhelg på Rönnskär

Arrangör Ssdk med vänner
Tid 2022-08-19 10:002022-08-21 19:00
Plats Söderhamns skärgård, Söderhamn
Dykhelg på Rönnskär
 

Dykhelg på Rönnskär

Äntligen börjar det bli dags för sommarens dykhelg på Rönnskär i Söderhamns skärgård. Den 19-21 augusti har vi abonnerat vandrarhemmet på Rönnskär och kommer att göra flera dyk på olika platser runtom i Söderhamns skärgård.

I dykhelgen ingår:

· Sängplats två nätter i delat rum (2-3 bäddsrum) · Plats på någon av båtarna som kör ut oss till dykplatserna · Fri luftfyllning

Du tar med dig:

· Sängkläder, handduk och tandborste · Mat och dryck · Dykutrustning · Flytväst · Kläder efter väder

På vandrarhemmet finns ett fullt utrustat kök med alla förnödenheter och en grillplats. På boendet, eller i direkt anslutning till boendet, finns dusch och bastu. På Rönnskär finns även ett utkikstorn och en större konferensanläggning där vi umgås mellan dyken.

Kostnad: 1900 kr – med chans att få lite pengar tillbaka (självkostnadspris som regleras i efterhand)

Som alla vet är bränslepriserna både höga och oförutsägbara för stunden. Därför har vi valt att lägga oss på en högre kostnadsnivå så att vi slipper oroa oss för att bli begränsade i vart vi kan åka pga för lite pengar till bränsle.

Dykhelgen på Rönnskär är ett ideellt evenemang som ges till självkostnadspris: Skulle det bli pengar över kommer överskottet att återbetalas i efterhand.

Upplägg: Vi utgår från Sandarne båtklubb och styr mot Rönnskär kl. 10:00 den 19 augusti för att lämna av mat och packning på Rönnskär. Därefter byter vi om och gör oss klara för en första dykutfärd med båtarna. Planen är att båtarna lämnar Rönnskär någon gång mellan 12:00-13:00, under eftermiddagen siktar vi på två dyk innan vi återvänder till Rönnskär för middag och luftfyllning. Det är även möjligt att göra kvälls- och nattdyk för den som känner för det, annars blir det samkväm på Rönnskär. Den andra och tredje dagen kommer vi att planera tillsammans på plats då vi bland annat behöver ta hänsyn till väderförhållandena.

Vid intresse och möjlighet för vädret kommer vi försöka komma ut och göra något lite djupare dyk (c:a 40m) för de som är intresserade, gas får man planera och ta med själv om man vill köra mix gas men får gärna kontakta oss så kan vi lägga upp en planering för de dyken som skall försöka utföras

Kontakt person för dessa dyk är: Pär söderberg skriv på Messenger eller på tel Pär 0730482449

Anmälan: Det här vill du inte missa! Du anmäler dig genom att swisha 1900 kr till 0730-48 24 49 (Pär Söderberg). Märk betalningen ”Dykhelg Rönnskär”. Sista anmälningsdag 19 juli.

Efter den tragiska olyckan som gjorde att vår vän Anders Sörell lämnat oss alldeles för tidigt så skulle vi vilja göra något som hedrar honom, vi har förslag på att göra ett dyk tillsammans för honom på Gustav Hedberg och om det blir något över i kassan efter helgen att vi skänker det till hans barn !