Samarbeta med en student - utveckla din affär

Arrangör Företagsakademin 3.0
Tid 2013-03-19 11:0013:00
Plats Medea, Östra Varvsgatan 11 (ingång bredvid huvudentrén till Kranen, hus 4 på ...
Samarbeta med en student - utveckla din affär
 Är du nyfiken på den utveckling som sker i mötet mellan studenter och företag? Visste du att du kan ta del av studenternas nya kompetens till ditt företags utvecklingsarbete? Den 19 mars står dörrarna öppna på Malmö högskola då du får veta mer om olika former av samarbete som Malmö högskola kan erbjuda dig och vad du kan erbjuda studenterna. Du träffar företagare som delar med sig av sina erfarenheter från studentsamarbete och ges verktyg och kontakter för att själv kunna ta in en student i er verksamhet.
Samtidigt pågår Bokorridoren, en arbetsmarknadsdag, på högskolan där 40-talet arbetsgivare finns på plats för att knyta kontakt med studenterna. Passa på att kolla in även den före eller efter nätverksträffen. 
Välkommen till en inspirerande och lärorik dag på Malmö högskola! Företagsakademin 3.0 bjuder på lunch.

Lunchinspiratörer

Klas Tjebbes, VD, Wonderleap & Eight AB
Genom ett nära samarbete med Malmö högskolas utbildningsprogram för Produktionsledare, utvecklar byrån löpande sin affär med hjälp av studenter som gör praktik på byrån. Klas berättar om hur samarbetet med högskolan blir en värdefull tillgång, inte minst vid en rekryteringsprocess.

Charlotte Olsson, HR-specialist, Region Skåne

Charlotte arbetar inom Region Skånes projekt Studentmedarbetare. Projektet syftar till att underlätta övergången från studier till arbete och samtidigt stärka Region Skånes betydelse som framtida arbetsgivare. Charlotte delar med sig av sina erfarenheter och ger inspirerande exempel på effekter som integrationen av studentmedarbetare har medfört.

Joakim Östergaard, Affärsutvecklare, Graduateland A/S
Joakim ansvarar för affärsutveckling på Graduateland A/S, företaget som står bakom Malmö högskolas nya karriärportal Future Finder. Joakim ger oss verktyg för hur företag enkelt exponerar erbjudanden om exjobb/praktik/jobb mot högskolans studenter. Vi får veta mer om det breda urvalet av rekryterings- och employer brandingtjänster som Graduateland erbjuder. Dessa tjänster gör det lättare för dig att hitta den student som kan utveckla din affär.

Plats

Medea, Östra Varvsgatan 11 (ingång bredvid huvudentrén till Kranen, hus 4 på kartan) www.mah.se/hittaoss