Nose Work - Fortsättningskurs kl.17.45

Arrangör AMNIS HUNDHUS
Tid 2021-08-11 17:4519:15
Plats Bataljonsvägen 8 852 38, Sundsvall
Nose Work - Grundkurs
1495 kr

Om kursen

Fortsättningskurs, här gör vi ekipagen redo för doftprov och testar på alla 4 sökområderna som kommer på tävling. Fungerar bra både som rolig aktivering och för dig med tävlingsambitioner.

Vi går igenom grunderna om att tävla i Nose Work.


Rekommenderad ålder: Från 6 månader.
Förkunskaper: Grundkurs/hunden kan doften eukalyptus
Antal kurstillfällen: 6 tillfällen á 1,5 timmar.

OBS Endast en person per hund gäller nu under pandemin.

Kursupplägg - vi ses på Amnis Hundhus, Bataljonsvägen 8:
Onsdagar kl.19.30-21.00

11/8, 18/8, 25/8, 1/9, 8/9 och 15/9


Pris: 1495 kr
Instruktör: Linda Höglund

Mer om Nose Work


Nose Work är en hundsport som är inspirerad av arbetande sökhundar. I USA byggdes idén upp om att göra en rolig lek/aktivitet för alla hundar.

I denna enkla aktivitet låter vi hunden få ha huvudrollen som experten och göra det som den är bäst på – nämligen att använda sin nos.

Du som förare kommer lära dig tolka din hunds språk, alla små signaler kommer bli ledtrådar till hur du kommer veta var gömman finns.

Det är ett jättebra sätt att hålla hunden aktiv mentalt, vi ser oftast väldigt trötta hundar efter en kurs. Detta bygger upp hundens självförtroende, samt relationen mellan hund och människa!


Nose Work bygger på att låta hunden få använda sin fantastiska nos. Det blir en jakt efter sin favoritleksak eller godis. Gömmorna finns i olika miljöer och svårighetsgrader.

När hundens färdigheter ökar gör vi utmaningarna större.


Vår träningsfilosofi
Vi arbetar med moderna träningsmetoder. Det innebär att vi i första hand uppmuntrar önskade beteenden för att sedan belöna och befästa dessa beteenden. 
Under kursen får hundägaren öva på tydlighet och tajming för att alltid vara rättvis mot hunden. För oss är det viktigt att träningen är rolig och givande, då går inlärningen fort och relationen stärks. Vi är övertygade om att ju bättre relation du har med din hund, en relation som bygger på ömsesidig respekt och tillit, desto lättare kan ni kommunicera alltifrån ett lydnadsmoment till en subtil kroppssignal.


OBS: Anmälan är bindande!

Vid avbokning efter anmälan senast 2 veckor innan kursstart debiterar vi halva kursavgiften. Vid avbokning senare än 2 veckor innan kursstart måste vi tyvärr debitera hela kursavgiften.

Vid uppvisande av sjukintyg återfås 80% utav kursavgiften.Önskemål från oss

  • Vi rekommenderar att din hund är fullvaccinerad när den går kurs. För att vara fullvaccinerad bör hunden ha fått DHPPi minst var 4e år och för kennelhosta (KC eller Pi) varje år däremellan.
  • Låt ej din hund hälsa på andra deltagare och deras hundar utan att fråga först! Visa hänsyn och håll avstånd.
  • Tyvärr kan vi inte ta emot löptikar under kursen, men om er hund börjar löpa under kursens gång är ni varmt välkomna att gå kvar utan hund för att lära er övningarna att träna själva hemma.
  • Under inlärningsfasen är det viktigt att hunden är motiverad att utföra önskat beteende. Ta därför ALLTID med mycket gott godis och leksaker till er hund.
  • Vi ger er verktyg att lyckas under kursen men kom ihåg att det är träning på hemmaplan mellan kurstillfällena som skapar magi.
  • Ha oömma kläder och vanligt koppel till hunden (EJ rullkoppel!) och vanligt halsband/sele.
  • Se till att er hund har fått kissa och gjort ifrån sig ordentligt innan träningen börjar.
  • Det är bra om hunden inte är nyäten så att den uppskattar godbitarna.
  • Vi tränar inomhus i lokalen på Amnis.
  • I Nose Work så jobbar med en hund i taget så att hundarna inte stör varandra och förarna får lära sig att "läsa" hundar genom att titta på varandra. Så även om din hund har jobbigt med andra hundar så fungerar denna kursen superbra!

Välkomna till en rolig stund tillsammans med din hund!

För frågor och/eller mer information kontakta oss på mail kurser@amnishundhus.se eller telefon 070 - 248 71 04.