BOKNING - Författarkurs 1 på distans - start 4 februari 2021

Arrangör Författarkurs.se
Tid 2021-02-04 19:002021-03-31 21:00
Plats Distans, Online

Eventet stängt för nya bokningar

Välkommen till onlinebokningen för Författarkurs 1 på distans. Kurspriset är 2.700 kr (inklusive moms 540 kr). När din bokning är klar får du ett kvitto och ett mail skickas automatiskt till Författarkurs.se. Om du hellre vill ha en faktura går det bra att maila mig på jorun.moden@gmail.com
Fullbokat? Maila för att stå på intresselista eller boka nästkommande kurs:
https://simplesignup.se/event/174790-bokning-foerfattarkurs-1-paa-distans-start-13-april-2021

FÖRFATTARKURS 1 – SKRIV VAR DU VILL! – DISTANS
Det här är en författarkurs som har fått högsta betyg från tidigare deltagare och jag hoppas att du ska bli lika nöjd. Skrivarkurserna blir ofta fulltecknade någon månad innan start, var gärna ute i god tid. Du får både live-lektioner (via ZOOM) och tillgång till en lektionssajt. Klassrummet och din lärare kommer alltså hem till dig oavsett var du råkar befinna dig! 

Kursbeskrivning
Författarkurs 1 ger dig en första verktygslåda till skrivandet och massor av inspiration. Fokus i Författarkurs 1 är: Komma igång, flöde, skrivtid, dramaturgi, karaktärer, dialoger, miljöer och språk och stil samt gestaltning. I kursen ingår lektioner, kortfilmer och bonusmaterial, samt personlig handledning och feedback. Du får hjälp att ta dig förbi skrivkramp, ta avsked av din inre kritiker och hitta din väg till utveckling, oavsett om du vill bli utgiven författare eller skriver för att det är ett sätt att skapa en rikare tillvaro. Räkna med professionella verktyg som snabbt för skillnad, aha-upplevelser och massor av inspiration!
Läs gärna recensioner hos oberoende Kurser.se här.

skrivarkurs

Författarkurs 1 är en skrivarkurs för dig som inte bara är ute efter övningar och diskussion, utan också vill få en första verktygslåda som författare och konstruktiv feedback. Under skrivarkursen får du veta hur du skaffar fungerande skrivrutiner, skapar en dramatisk struktur, skildrar miljöer, utvecklar dina karaktärer och skriver dialog (ovan ser du några tidigare kursdeltagare som nu är utgivna författare). Kursplanen och innehållet är mycket likt upplägget för en fysisk skrivarkurs, men eftersom jag utgår från deltagarna i varje grupp, händer det alltid något nytt.

Distanskurs - så funkar det 
Författarkursen pågår i sammanlagt åtta veckor. Under sju veckor får du nya lektioner varje vecka, samt en rad bonusverktyg, kortfilmer och tips kring alltifrån perspektiv till hur du skriver en spännande början. Lektionen består av en teoridel, övningsuppgifter, samt diskussion. Du har också en egen skrivarlya där du får personlig feedback på egna texter från både kursledaren och andra deltagare.  Förväntad studietid är 4 - 8 timmar per studievecka. 
Efter de första sju veckorna har du tillgång till lektionssajten i minst två veckor till, för att utbyta feedback och studera. Utförlig dokumentation ingår. 

Livelektioner via ZOOM
Varje lektionsvecka har vi live chatt i 2 x 45 minuter, kvällstid 19:00 - 20:30. Vi använder verktyget Zoom som fungerar ungefär som Skype. Om du missar en lektion kan du ta igen det efteråt då träffarna spelas in. 
Start den 4 februari, därefter ses vi den 11 februari, 18 februari, 25februari, 11 mars, 18 mars och 25 mars klockan 19 - 20.30. Första och sista gången blir det en extra halvtimme.  Lektionssajten håller öppet minst till den 31 mars. Om du missar ett enstaka tillfälle kan du enkelt ta igen det, då seminarierna spelas in. Varje lektion finns dessutom sammanfattad i text och bild på lektionssajten.
 

Författarkurser på distans med Jorun Modén

Allt det här får du:
- Live-lektioner via ZOOM. Om du inte har möjlighet att delta live kan du i stället titta på inspelningen efteråt. 
- Teorilektioner inklusive övningar och diskussioner. Du som har med dig ett bokprojekt kan tillämpa varje tema direkt på ditt eget skrivande. Under lektionerna skaffar du dig smarta skrivrutiner, studerar drama, utvecklar dina karaktärer och tränar på att skriva levande dialoger. Du lär dig utnyttja miljöer för att skapa inlevelse och känslor, studerar gestaltning med hjälp av en unik pedagogik, och får stilknep som omedelbart höjer din nivå.

- Personlig handledning. Tillfällen att ta med dig egna texter och få feedback både från kursledaren och andra kursdeltagare.

- Konsten att utbyta kritik, självredigering och feedback ingår i samtliga kurser. Alla får lektörsfeedback på upp till 5 texter eller totalt upp till 5.000 ord (vilket motsvarar drygt 20 boksidor). Deltagare med eget novell- eller romanprojekt får dessutom feedback på ett synopsis på upp till 2 sidor. Just den här delen i kursen är enormt omtyckt, både för att alla får lektörsomdömen på sina texter och för att vi har så roligt.

- Skrivövningar och hemuppgifter. Varje vecka får du med dig nya verktyg samt skrivövningar som du antingen kan göra fristående eller tillämpa på ett eget skrivprojekt.

- Du får löpande svar på alla dina frågor kring alltifrån skrivandet till bokutgivning. Varje kurs utgår från deltagarna och era behov.

Kursplan: en överblick
Vecka 1. Uppvärmning, skrivtid och flow. Konsten att utbyta konstruktiv kritik. Att hantera din inre kritiker, skrivhinder och lösningar.

Vecka 2. Drama, inklusive vanliga nybörjarmissar och tips om att skapa en spännande början samt välja perspektiv.

 Vecka 3. Levande karaktärer - att skissa dem snabbt och fördjupa dem.

 Vecka 4. Dialoger. Knep för att veta när dialoger bäst kommer till sin rätt, hur de kan säga något om karaktärerna och bidra till spänningen.

 Vecka 5. Miljöer. Lär dig att förankra läsaren, skapa en värld som läsaren kan leva sig in i och utnyttja miljöer för att väcka stämning och skapa effekter.

Vecka 6. Språk, stil och gestaltning. Självredigering.

Vecka 7 - 8. Studier och feedback. Bonuschatt. 

Författarkurs 1 – skrivarkurs på distans
Nivå: Grundkurs för alla som vill utveckla sitt författande.
Antal deltagare: Varje grupp består av upp till 20 deltagare.
Övrigt: Du går tillgång till en lösenordsskyddad lektionssajt där du studerar teori och skrivtränar. Lärarledd lektion en gång per lektionsvecka (totalt 90 minuter), diskussionsforum och egen skrivarsida.

Pris: 2.700 kr för sammanlagt åtta veckor. Sju grundlektioner, bonusverktyg, artiklar, kortfilmer och tips samt lärarfeedback och dokumentation ingår. Chatt varje vecka (45 minuter). 

Bokningsvillkor
Bokningen är bindande, men om deltagaren blir sjuk eller råkar ut för en olycka, återbetalas hela kursavgiften. Om deltagaren avbokar av andra skäl, återfås inte kursavgiften. 

Har du frågor eller funderingar? Maila jorun.moden@gmail.com

Till arrangörens hemsida: http://forfattarkurs.se/

Skriv så det brinner – genom och bortom corona! JORUN MODÉN ...