Skriv hela sommaren - Författarkurs 1 på distans - 2021

Arrangör Författarkurs.se
Tid 2021-06-22 19:432021-08-02 22:00
Plats Distans, Online

Eventet stängt för nya bokningar

FULLBOKAT? Maila jorun.moden@gmail.com för att stå på kölista, eller reservera en plats inför hösten 2021: https://simplesignup.se/event_catalog?user_id=2087

Vill du komma i skrivform sommaren 2021 och få med dig en verktygslåda så att du enkelt kan repetera och gå igenom olika moment på egen hand? Under en intensiv författarkurs med massor av skrivglädje studerar du på tider som passar dig i sällskap med andra skrivsugna och din kursledare. Allt du behöver är en dator och internetuppkoppling. Vi startar upp veckan efter midsommar med en intensivvecka där vi går igenom viktiga, grundläggande verktyg. Både via material på en lektionssajt och live videolektioner - vi använder verktyget ZOOM till detta. Du får gratis. träning i att använda ZOOM om du behöver. Du får också tillfälle att lämna in texter för feedback. Under juli har vi en lugnare skrivmånad där du arbetar med övningar eller ett eget skrivprojekt. I början av augusti lämnar du in dina sista skrivuppgifter och får feedback. Du är lika välkommen oavsett om du vill passa på att gå i mål med en novell eller roman, eller vill utforska ditt skrivande för nöjes skull.

Det här är en skrivarkurs som ger mer än bara skrivövningar; du kommer att höja din nivå som skribent, vässa författarblicken och om du önskar kan du passa på att påbörja ett eget skrivprojekt. Du får med dig en PDF med allt vi gått igenom så att du kan repetera kursen hur många gånger du vill, samt inspelningar av alla videolektioner.

Här är ett axplock av tidigare kursdeltagare som nu är utgivna. Det är en fantastisk känsla att få se författardrömmar bli verklighet!

Kursen ges via en sajt på Internet som är lösenordsskyddad, så att bara vi som är med på kursen kan läsa och skriva. På så sätt får du utrymme för skrivandet där du befinner dig och på tider som passar dig. Jag hjälper dig gärna med just det som är viktigt för dig – behöver du ta itu med skrivblockeringar eller diskutera en bokidé så gör vi det.

Jag som leder författarkursen är författare och lektör, samt grundare av forfattarkurs.se. Kursen har fått högsta betyg från tidigare deltagare och jag hoppas att du ska bli lika nöjd. Du behöver avsätta minst 2 timmar om dagen under uppstartsveckan för att få fullt utbyte av dina studier.

Pris: 2.900 kr för tio lektioner och åtta studieveckor, inklusive övningar, feedback på texter och live videolektioner. Genomgång av lektioner varje kväll under första kursveckan i juni. Kursledarstöd och videolektioner under hela kursen. Avslutning första veckan i augusti - kursen slutar den 7 augusti. Efter avslutad kurs får du ett kurskompendium (mailas som pdf) med alla lektioner och övningar vi jobbat med, samt möjlighet att beställa studieintyg.

Allt det här får du:
1. Tio teorilektioner inklusive övningar och diskussioner. Under lektionerna skaffar du dig smarta skrivrutiner, får berättarknep som omedelbart höjer din nivå, studerar drama, utvecklar dina karaktärer, tränar på att skriva levande dialoger och lär dig hur du presenterar ditt manus för bokförlag.

2. En egen skrivarlya. Du får personlig lektörskritik på upp till fem egna texter under kursen (max 1000 ord per text) och kan posta fler texter för utbyte av kritik med dina kurskamrater. Just den här delen i kursen är enormt omtyckt, både för att alla får lektörsomdömen på sina alster och för att vi har så roligt. Om du har med dig ett eget skrivprojekt rekommenderar jag att du lämnar in synopsis + minst 1 text första veckan.

3. Videolektion med diskussion varje kväll under de första sju dagarna och därefter varannan vecka. Du får direkt svar på alla dina frågor kring alltifrån skrivandet och författarkursen till bokutgivning.

4. Textchatt som du kan använda när du vill diskutera live med dina kurskamrater.

5. Kursen ges via en sajt på Internet som är lösenordsskyddad, så att bara vi som är med på kursen kan läsa och skriva. På så sätt får du utrymme för skrivandet där du befinner dig och på tider som passar dig. Jag hjälper dig gärna med just det som är viktigt för dig – behöver du ta itu med skrivblockeringar eller diskutera en bokidé så gör vi det.

6. Efter intensivkursen har du tillgång till lektionssajten under resten av sommaren samt får med dig en PDF med allt vi gått igenom så att du kan repetera kursen hur många gånger du vill.

Studietakt och schema
Det här är en författarkurs som är maximalt flexibel: du studerar och skriver på dina egna tider. Tiderna för videolektioner är dock fasta och kan inte ändras. Skulle du missa någon lektion är det ingen större fara, de spelas in och du får en länk till inspelningen inom ett par dagar. Tack vare vårt forum, textchatt och mailkontakt kan du även få svar på frågor när du behöver. Räkna med att du behöver lägga minst 2 till 3 timmar om dagen på författarkursen beroende på ambitionsnivå.

Live zoominarier - Författarkurs 1
Samtliga zoominarier spelas in så att du kan se på dem senare om du inte har möjlighet att närvara vid alla tillfällen, eller om du önskar repetera. 
22 juni 19:00 – 20:30 Inledning, hitta sin bokidé, konsten att skapa skrivtid och rutiner.
23 juni 19:00 – 20:30 Drama, planera och strukturera noveller och romanbyggen.
24 juni 19:00 – 20:30 Levande karaktärer
27 juni 10:00 – 11:30 Dialoger
28 juni 19:00 – 20:30 Miljöer
29 juni 19:00 – 20:30 Berättarknep
30 juni 19:00 – 20:30 Språk och stil
5 juli 19:00 – 20:30 Redigering
19 juli 19:00 – 20:30 Bokutgivning och publicering.
2 augusti 19:00 - 20:30 Knyta ihop och planering.

Kursledaren är tillgänglig via e-post, chatt och kommentarer. Jag vill att kursen ska vara så givande som möjligt för dig så tveka inte att höra av dig! Mejla mig gärna på jorun.moden@gmail.com

Till arrangörens hemsida: http://forfattarkurs.se/

Bokningsvillkor:  Bokningen är normalt sett bindande, men om deltagaren blir sjuk eller råkar ut för en olycka, återbetalas hela kursavgiften mot uppvisande av läkarintyg. Om deltagaren avbokar av andra skäl återfås inte bokningsavgiften. Extra flexibla bokningsvillkor - se fullständig information här: https://forfattarkurs.se/vanliga-fragor/

Du anmäler dig via länken överst på sidan.