Seglingskurs steg 1, tre dagar

Arrangör Vind o Vatten
Tid 2018-06-15 09:002018-06-17 17:00
Plats Askfatshamnen, Dalarö, Stockholm
Fullbokad
Seglingskurs steg 1, 15-17 juni
5695 kr
Väntelista
 

Seglingskurs i Stockholms skärgård
Steg 1 – Nybörjarkurs 15-17 juni 2018

Seglingskursen för dig som inte har seglat förut eller bara hängt med. Under tre dagar går vi igenom grunderna i segling med kölbåt. Du bor ombord. Max fyra deltagare per båt. Du kan efter kursen examineras för seglarintyg steg 1.

Förkunskaper:

Detta är en nybörjarkurs, där inga förkunskaper krävs.

Kursledare:

Birgitta Silfverhielm

Kursinnehåll:

Du lär dig att hantera båten under segel och för motor i skyddade vatten. Efter kursen har du tillägnat dig förståelse för hur segelbåten fungerar: du kan lova och falla, gippa och slå. Du har provat att manövrera och segla båten i olika situationer. Du har fått öva på att ankra, lägga till och lägga ifrån. Vi går också igenom säkerhet och man-över-bord övningar.

Under hela kursen bor vi ombord och lägger varje dag till för lunch. Under nätterna ankrar vi i trygga naturhamnar. Du lär dig om hur man planerar sin seglingsrutt och hur man hittar en säker natthamn. Vi går igenom hur man hänger med på sjökortet och hur man tolkar en väderprognos.

Med tre dagars kurs hinner alla öva på alla moment, och dessutom se en hel del av den vackra södra skärgården. Här är det nära till många vackra platser som Huvudskär, Fjärdlång, Biskopsö och Utö.

Målet med kursen är att du ska klara av att hantera en mindre segelbåt i skyddade vatten. Efter kursen kan du skriva ett prov för seglarintyg steg 1 och få intyget instämplat i NFB.s blå intygsbok. I den boken kan du sedan samla andra intyg på utbildningar inom båtvärlden som Förarintyg, VHF-radiocertifikat, Kustskepparintyg, Seglarintyg steg 2 och 3 osv. När du har tagit Förarintyget eller har motsvarande erfarenheter av navigation kan du fortsätta på Steg 2, fortsättningskursen i segling.

Kursen startar fredagen den 15 juni kl 09.00 på Dalarö, Askfatshamnen, och avslutas på samma plats kl 17.00 söndagen den 17 juni.

Fakta om båten

Du seglar och bor på en välutrustad och mycket bekväm båt. Linjett 35 betraktas som en av skärgårdens finaste båtar. Den har gott om plats i sittbrunnen och under däck. Du sover antingen i en hytt som du delar med en annan deltagare eller i en av salongens två breda sköna kojer.

Det finns fullt utrustat pentry med ugn ombord, liksom grill som vi använder när vi äter i land om vädret tillåter. Ombord finns också täcken, kuddar, sjöställ och flytvästar till alla deltagare. Sådant brukar man få stå för själv på andra seglingskurser, men vi är lite utöver det vanliga...

Båten är utrustad med varmdusch i sittbrunnen samt toalett med tank. Det finns jolle och jollemotor.

Villkor

Pris per person 5 695 kr

Boka tidigt-rabatt: Om du bokar och betalar kursen innan den sista mars får du 500 kr rabatt! Ange rabattkod TIDIG när du bokar.

I priset ingår:

Lån av uppblåsbar flytväst samt vind- och vattentätt sjöställ med jacka och byxor samt seglarhandskar
Täcke och kudde samt fullängdskoj med bäddmadrass
Eventuella hamnavgifter
Bränsle
Instruktör
Kurslitteratur

Vi garanterar att du får tillräcklig tid att öva - vi tar maximalt fem kursdeltagare på fyradagarskurser och max 4 deltagare på tredagarskurser. Vi håller ungefär samma priser som ABC seglarskola men har färre deltagare ombord och garanterar högre kvalitet!

Tillkommer:

Matkostnad, ca 400 kr per person, betalas på plats
Kostnad för examination, 300 kr (frivilligt)

Mat inhandlas av kursledaren i förväg och betalas på plats till självkostnadspris.

OBS! om du önskar boka avbeställningsskydd för att kunna avboka seglingskursen, ange detta i frågeformuläret och sänd samtidigt ett mail till info@vindovatten.se. Separat inbetalningskort sänds ut för avbeställningsskyddet, som kostar 6% av kurspriset. Vi samarbetar med ERV försäkringar. Länk till bokning av avbeställningsskydd kommer med kvittot på att du har betalt, och försäkringen måste bokas inom 48 timmar.

Kontakt:

Birgitta Silfverhielm

070-7432914

www.vindovatten.se

info@vindovatten.se