Seglingskurs steg 2, fyra dagar

Arrangör Vind o Vatten
Tid 2018-07-16 09:002018-07-19 00:00
Plats Askfatshamnen Dalarö, Stockholm

Eventet stängt för nya bokningar

Steg 2 – Fortsättningskurs i segling
Dalarö 16-19 juli 2018
6 995 kr

Seglingskurs för dig som behärskar grunderna i segling eller har gått en nybörjarkurs. Under fyra intensiva dagar går vi igenom hantering och trimning av kölbåt under skiftande förhållanden. Du bor ombord och ni är max fem deltagare. Du kan efter kursen examineras för seglarintyg steg 2.

Kursledare:
Birgitta Silfverhielm

Förkunskaper:
För att få avlägga provet för Seglarintyg steg 2 ska du ha Seglarintyg steg 1 samt Förarintyg, eller motsvarande kunskaper.

Den här kursen är lämplig för dig som har varit med som gast en del utan att ta eget ansvar, eller om du seglat en del men känner att du vill få mer kläm på hur man egentligen gör för att få båten att segla bättre och snabbare.

Innehåll:
Vi går igenom alla trimmöjligheter och övar mera på att segla och manövrera självständigt.
Vi övar på olika typer av tilläggningar, för motor och för segel, och precis som på steg 1 är säkerhetsfrågor en viktig bit.
Vi går igenom mer om väder och säkerhet ombord och lär oss hur man trimmar seglen säkert för olika vindstyrkor och vindriktningar.

Under hela kursen bor vi ombord och lägger varje dag till för lunch. Under nätterna ankrar vi i trygga naturhamnar. Du lär dig mer om hur man planerar sin seglingsrutt utanför farlederna och hur man hittar en säker natthamn och lägger till med hänsyn till de rådande omständigheterna.

Under denna fyradagars kurs får alla gott om tid att öva på alla moment, och dessutom uppleva den vackra södra skärgården. Det är nära till många vackra platser som Huvudskär, Fjärdlång, Biskopsö och Utö.

Målet med kursen är att du ska klara av att självständigt hantera en normalstor segelbåt under olika väder- och vindförhållanden. Efter kursen kan du skriva ett prov för seglarintyg steg 2 och få intyget instämplat i NFB.s blå intygsbok. I den boken kan du sedan samla andra intyg på utbildningar inom båtvärlden som VHF-radiocertifikat, Kustskepparintyg, Seglarintyg steg 3, radarintyg, kanalintyg osv. När du har tagit Kustskepparintyget eller har motsvarande erfarenheter av navigation kan du fortsätta på Steg 3, den avancerade kursen i segling.

Mycket mer om båten och om Vind o Vatten finns att läsa på vår hemsida!

Om båten

Du seglar och bor på en välutrustad och mycket bekväm båt. Linjett 35 betraktas som en av skärgårdens finaste båtar. Den har gott om plats i sittbrunnen och under däck. Du sover antingen i en hytt som du delar med en annan deltagare eller i en av salongens två breda sköna kojer.

Det finns fullt utrustat pentry med ugn ombord, liksom grill som vi använder när vi äter i land om vädret tillåter. Ombord finns också täcken, kuddar, sjöställ och flytvästar till alla deltagare. Sådant brukar man få stå för själv på andra seglingskurser, men vi är lite utöver det vanliga...

Båten är utrustad med varmdusch i sittbrunnen samt toalett med tank. Det finns jolle och jollemotor.

Mat inhandlas av kursledaren i förväg och betalas på plats till självkostnadspris.

Kursen startar den 16 juli kl 09.00 på Dalarö, Askfatshamnen, och avslutas på samma plats kl 17.00 den 19 juli. Avgiftsbelagd parkering finns.

Villkor

Pris per person: 6 995 kr
Vid bokning och betalning innan den sista mars lämnar vi 500 kr rabatt! Ange rabattkod TIDIG när du bokar.

I priset ingår:

Lån av uppblåsbar flytväst samt vind- och vattentätt sjöställ med jacka och byxor samt seglarhandskar
Täcke och kudde samt fullängdskoj med bäddmadrass
Eventuella hamnavgifter
Bränsle
Instruktör
Kurslitteratur

Vi garanterar att du får tillräcklig tid att öva - vi tar maximalt fem kursdeltagare på fyradagarskurser och max fyra deltagare på tredagarskurser. Vi håller ungefär samma priser som ABC seglarskola men har färre deltagare ombord och garanterar högre kvalitet!

Tillkommer:

Matkostnad, ca 500 kr per person, betalas på plats
Kostnad för examination, 300 kr (frivilligt)

OBS! Du kan boka avbeställningsskydd i samband med att du bokar kursen, till ett pris av 6% av kursavgiften. Vi samarbetar med ERV försäkringar. Länk till betalning av avbeställningsskydd kommer på kvittot. Utan avbeställningsskydd är det inte möjligt att avboka seglingskursen.

Kontakt

070-7432914

www.vindovatten.se

info@vindovatten.se