Duchess Sweden JUG-möte

Arrangör Duchess Sweden
Tid 2012-04-24 17:3020:15
Plats Oracle Sverige, Söder Mälarstrand 57, 6 tr, Stockholm
Bokning till Duchess mötet (tjejer)
 
Killar -anmälan här
 

Välkommen 
till en träff  med Duchess Sweden, den svenska delen av det världsomspännande nätverket för kvinnliga javautvecklare. Vi träffas och pratar kod, lyssnar på några talare, äter något gott tillsammans och lär känna andra kvinnliga javautvecklare. http://jduchess.org

 Schemat för kvällen:

17:30 - 18:15 - samling, mingel, mat och dryck
18:15 -  The Java Virtual Machine med Cecilia Borg, Oracle.
En Java Virtuell Machine (JVM) kör dina java-program på den plattform du valt. En JVM ska hantera programmets minnesallokering (helst utan längre pauser) och blixtsnabbt översätta bytekod till maskinkod. Cecilia går genom de viktigaste begreppen så att du förstår vilka kommandoradsflaggor du ska läsa på om för just ditt program.
 Cecilia Borg jobbar på Oracle och har jobbat med JVM:en JRockit i tio år på Java-kontoret på Södermalm, de senaste åren också Hotspot. Cecilia har precis börjat en tjänst för att fler utvecklare ska förstå hur man kan bidra till OpenJDK. 
19:15 - En introduktion till Scala med Johan Andrén, Mejsla  
Scala är ett av de nya spännande språkalternativen för JVM:en som poppat upp under de senaste åren. Koncis syntax och en blandning mellan idéer från både funktionell programmering och från objektorientering gör Scala till ett alternativ till Java som ingen borde lämna outforskat.  
Johan Andrén från Mejsla berättar och visar jämförelser mellan Java- och Scala-kod men också en del koncept som inte har någon motsvarighet i Java. Johan har hållt på med mjukvaruutveckling de senaste tio åren och sitter just nu som konsult i två olika Scala-projekt.
Slut ca 20:15
Kvällens möte är öppet för kvinnliga deltagare i första hand. Maila till duchessSE@jduchess.org om du inte är tjej, men gärna vill komma iallafall.  (10 platser finns för killar)
Sponsor: 
Oracle äger programmeringsplattformen Java och driver den som öppen källkod i OpenJDK. I Sverige finns ett Java-kontor sedan 14 år tillbaka med svenska anor som nu tillhör Oracle och är det största utvecklingskontoret med ca 60 utvecklare som jobbar för Java-plattformen. 
Du hittar Oracles utvecklingskontor på München-bryggeriet, Söder Mälarstrand 57 (ingång från sjösidan), 6 tr.