Välkommen till framtiden. Den började igår!

Arrangör Företagsakademin 3.0
Tid 2014-01-21 09:0013:00
Plats Moriska Paviljongen, Norra Parkgatan 2 Folkets park, malmo
Nätverksträff 21 januari
 

Välkommen till framtiden. Den började igår!
Framtidens företag behöver förhålla sig alerta till omvärlden, ha proaktiva ledare och kompetent personal för att kunna ta tillvara de möjligheter som bjuds och bidra till lösningar till de komplexautmaningar vi står inför. Hur har det gått för företagen i Företagsakademins utvecklingsprogram? Möt några av Malmös vassaste företagsledare som visar hur de har lyckats förena samhällsnytta med affärsnytta genom systematiskt CSR-arbete. Dessutom träffar du två av Sveriges mest visionära hållbarhetsprofiler - Per Grankvist, författare och krönikör och Stina Billinger, hållbarhetschef SPP och Storebrand:

Per Grankvist: Om engagemang som framgångfaktor
Vi behöver engagemang för att skapa förändring. Per Grankvist beskriver hur hållbarhet och personligt engagemang förändrar det sätt näringslivet, den offentliga sektorn och civilsamhället fungerar och samarbetar. Hur ska människors engagemang kanaliseras för att utveckla framtidens företag och samhälle?

Per Grankvist är fristående krönikör och författare till de kritikerrosade böckerna ”CSR i praktiken” och ”Engagemang – Batman, Putnam och jag”.

Stina Billinger: Om mod och radikalitet
Det krävs mod för att göra saker annorlunda, ifrågasätta vedergivna sanningar och fatta beslut som håller för framtiden, menar Stina Billinger hållbarhetschef på Storebrand och SPP. För att vi ska få en hållbar utveckling krävs att alla samhällets områden växlar upp tempot och förändrar sig i grunden. Klart det blir svårt – men i samtidigt finns det inget tvivel om att de bolag som adresserar de globala utmaningarna och bidrar till positiv samhällutveckling kommer att bli mest lönsamma på lång sikt.

Stina Billinger är en av våra tyngsta hållbarhetschefer som jobbar för att Storebrand behåller sin topposition bland hållbara bolag och aktivt jobbar för att Storebrands knappt 450 miljarder NOK ska investeras på ett så ansvarsfullt sätt som möjligt.

Christina Östergren och Josefin Lassbo: Entreprenörer i skärningspunkten för det hållbara samhället

Möt Christina Östergren, VD, och Josefin Lassbo från prisade innovationsföretaget Juteborg som med avstamp i naturfibern Jute utmanar våra ideer kring materialval för boende, textil och fordon.

Företagsakademin 3.0: resultat, verktyg och lärdomar
Hur har det gått för företagen i Företagsakademins utvecklingsprogram? Ta del av resultat och lärdomar från projektet och möt några av Malmös vassaste företagsledare som visar hur de har lyckats förena samhällsnytta med affärsnytta genom ett systematiskt CSR-arbete.

Moderator: Johanna Koljonen

Vad: Nätverksfrukost, Välkommen till framtiden. Den började igår! Företagsakademin 3.0
När: 21 januari 2014
Tid: Kl. 09.00 – 13.00, frukost från kl. 08.00, lunch ingår  Var: Moriska paviljongen Adress: Norra Parkgatan 2, Folkets park