Slalom

Arrangör MRF-Filmfestival för mänskliga rättigheter
Tid 2021-11-22 09:002021-11-26 16:00
Plats online, Online

Eventet stängt för nya bokningar

15-åriga Lyz har blivit antagen på en internatskola med elitutbildning för lovande alpinåkare. Väl på plats i de franska alperna väcker hon snart tränaren Freds uppmärksamhet. Som tidigare mästare ser han i Lyz en potential som kan ta dem båda till det yttersta toppskiktet. Den fysiska och mentala pressen är stor och sökandet efter bekräftelse och trygghet röjer en mörk lavin i det isolerade vita landskapet.

Filmen Slalom behandlar temat övergrepp och samtycke, förlagd till elitidrottens värld. Ett tema som är aktuellt bl. a genom den rapport som publicerades i början av 2021, Fou-rapporten ”Från policy till praktik – mot sexuella övergrepp inom idrotten” utgiven av Riksidrottsförbundet

Regi: Charlène Favier Längd: 92 min Land: Frankrike 2020 Språk: Franska, svensk text


Information om bokningar online: Bokningen till filmer online måste ske före 1 november. Ange i bokningen hur många elever ni är som skall se filmen tillsammans. Du kommer att få en biljett skickad via e-mail ett par veckor innan festivalen, med instruktioner om hur du kan logga in och titta på filmen tillsammans med din elever i klassrummet. Filmerna kommer att ligga uppe på denna sajt: www.screeningroom.se På biljetten finns en kod, som du använder för att logga in. Du kan själv välja när du vill se filmen under festivalperioden 22-tom 26 november. Till denna film öppnar vi 200 platser.