Khorshid

Arrangör MRF-Filmfestival för mänskliga rättigheter
Tid 2021-11-22 09:002021-11-26 16:00
Plats online, Göteborg

Eventet stängt för nya bokningar

12-årige Ali och hans vänner kämpar för att överleva och försörjer sina familjer genom enklare jobb och småbrott. När han anförtros hemligheten om en gömd skatt som är begravd i underjorden väcks hoppet om en bättre tillvaro. Men ljus och mörker följs oskiljaktigt åt och vägen dit är allt annat än okomplicerad. En spännande och pulserande film från Teherans vimmel.

Khorshid premiärvisades i tävlan på filmfestivalen i Venedig 2020 och är Irans Oscarsbidrag 2021. Filmen är tillägnad världens 152 miljoner barnarbetare och alla som kämpar för deras rättigheter.

Längd: 99 minuter  Regi: Majid Majidi Land: Iran 2020
Talat språk: Farsi  Textat språk: svenska


Information om bokningar online: Bokningen till filmer online måste ske före 1 november. Ange i bokningen hur många elever ni är som skall se filmen tillsammans.Du kommer att få en biljett skickad via e-mail ett par veckor innan festivalen, med instruktioner om hur du kan logga in och titta på filmen tillsammans med din elever i klassrummet. Filmerna kommer att ligga uppe på denna sajt: www.screeningroom.se På biljetten finns en kod, som du använder för att logga in. Du kan själv välja när du vill se filmen under festivalperioden 22-tom 26 november. Till denna film öppnar vi 200 platser.