Fireside chat – en dialog kring stötestenar och lösningar i samhällets omställningsarbete

Arrangör Hållbar Utveckling Skåne, IUC Syd samt Cradlenet Syd
Tid 2021-08-24 08:3009:15
Plats Teams
Länk till eventet kommer senast dagen före eventet
 

Välkommen till en Fireside chat – en dialog kring stötestenar och lösningar i samhällets omställningsarbete!

Mats Larsson har skrivit 5 böcker om omställning till fossilfria transportsystem och cirkulär ekonomi i stor skala. Nu bjuder vi in alla som vill ta del av hans kunskaper till ett ”fireside chat”, där han i dialog med Ida Abrahamsson, utvecklingsledare för Skåne Nordost, diskuterar hur vi i Sverige och andra länder måste arbeta för att omställningsarbetet ska kunna ta ännu mer fart. 


Mats skrev nyligen en debattartikel i Dagens Industri med titeln ”Elen i Europa räcker inte för snabb omställning till elfordon”. Där redogjorde han för att det behövs el motsvarande närmare 50 kärnreaktorer, eller samma mängd producerad av vind eller solenergi, för att ställa om Tysklands vägtransporter till el. Vad innebär detta stora elbehov för vårt eget omställningsarbete? Finns andra områden där det också krävs stora investeringar i nya resurser för att nå storskalig omställning?

Diskussionsledare Ida har mångårig erfarenhet av omställningsarbete i kommuner från sin tidigare roll som hållbarhetsstrateg i Tomelilla kommun. Där har en av de stora utmaningarna varit att ställa om transporter, men också att skapa en förändrad attityd som kan leda till ett mer cirkulärt tänk i organisationen.

Välkommen!

Har ni frågor så kontakta marja.bostrom@hutskane.se