YAO

Arrangör MRF-Filmfestival för mänskliga rättigheter
Plats Filmstaden Bergakungen, Göteborg
YAO
 

Yao är en ung pojke som älskar böcker och äventyr. En dag ger han sig av från sin by i norra Senegal och reser över hela landet för att möta sin stora idol: Seydou Tall – en fransk skådespelare som är på besök i sitt hemland. Rörd av Yaos engagemang bestämmer sig skådespelaren för att följa med honom hem. Men på vägarna i Senegal blir inget som man tänkt sig. Och på denna äventyrliga och dammiga resa till Yaos lilla by inser Seydou att han också är på väg att hitta sina egna rötter.

Philippe Godeau (Mr. Nobody, Den åttonde dagen) har regisserat och producerat denna spännande och hjärtevärmande resa om osannolik vänskap, med Omar Sy (En oväntad vänskap) i huvudrollen.

Längd: 103 minuter Regi: Philippe Godeau Land: Frankrike 2019
Talat språk: franska Textat språk: svenska


Efter filmen: Pa Modou Badjie är mest känd som artist och har turnerat landet runt med bandet Panetoz och tävlat i Melodifestivalen ett flertal gånger. Men Pa Modou är också föreläsare för främst ungdomar, han kommer hålla ett samtal med publiken efter filmen som får deltagarna att reflektera över identitet, fördomar och hur de bemöter sina medmänniskor.