Aktivt hopp - Workshop 28-29 september

Arrangör #psychologistsforfuture & Kristina Lindgren Aktivt hopp
Plats Bagarmossens Folkets Hus, Stockholm
Boka & betala din plats
900 kr

VÄLKOMMEN TILL EN WORKSHOP OM:
AKTIVT HOPP
Går det att möta vår tids utmaningar utan att bli galen?

OBS! finns nu 1 plats kvar.


Tid: 28-29 september 2019
Plats: Bagarmossen, Folkets Hus
Pris: 900:-/deltagare *

Denna workshop är är arrangerad av #psychologistsforfuture och Aktivt Hopp!

Målgrupp: Alla som har engagemanget och kämpar med att möta och agera i världens kriser utan att själv gå under.

Enda villkor för att delta: Att du innan helgen läst boken "Aktivt hopp" av Joanna Macy och Chris Johnston (se länk nedan)

Många vill vara med! BOKA DIN PLATS REDAN NU OBS! Sista anmälningsdag 25 augusti.

Vi är många som bryr oss om framtiden på vår levande planet. Många känner oro, uppgivenhet eller avtrubbning inför överväldigande globala hot. Allt fler söker både inom och utanför sig själva efter kraft och mod för att kunna bidra till en bättre värld för kommande generationer.


Många kämpar med hoppet. Den sortens hopp som förknippas med optimism är ju svårt att behålla när så mycket är smärtsamt och förvirrande – och prognoserna dystra.

I den här workshopen utforskar vi en helt annan sorts hopp – det aktiva hoppet. Aktivt hopp är något vi är, snarare än har, och något vi kan öva oss på att göra. Att bidra till en bättre värld är ett sätt att bli mer delaktig, mer levande, och att vakna till vilka vi är och inget moraliskt tvång.

Vår inspirationskälla är Joanna Macy som i ett halvt sekel har hjälpt människor att transformera förtvivlan och uppgivenhet inför överväldigande sociala och ekologiska kriser till konstruktiv och gemensam handling. Arbete i grupp är särskilt kraftfullt eftersom en viktig energikälla finns i påminnelsen om vår förbundenhet med varandra och allt levande. Denna gruppmetodik är en särskilt kraftfullt energikälla eftersom den påminner oss om vår förbundenhet med varandra och allt levande.

Processen vi går igenom har fyra dynamiska steg som stödjer oss i möten med våra egna frågeställningar och varandra. Den öppnar för nya förhållningssätt som behövs för att kunna bidra till ett mer livsbejakande samhälle. Du får ta del av metoder och verktyg som du kan fortsätta jobba med själv eller dela med andra.

UPPLÄGG:
Förberedelse inför workshopen förväntas du ha läst boken "Aktivt Hopp" av Joanna Macy och Chris Johnstone som nu finns på svenska. https://www.adlibris.com/se/bok/aktivt-hopp-att-mota-var-tids-utmaningar-utan-att-bli-galen-9789198347036

Efter workshopen följer en studiecirkel. Formerna för denna studiecirkel utarbetar vi tillsammans. Med detta tredelade upplägg eftersträvar vi såväl teoretisk som upplevelsebaserad förståelse samt skapar ett forum för diskussion och fördjupning. Målet är att därefter kunna använda oss av metoden i klimatarbetet.

Workshopledare:
Kristina Lindgren har följt Joanna Macy sen 90-talet och har arbetat med Aktivt hopp sedan 2013, Hon har också gått en ”facilitator retreat” i ”The Work that Reconnects” med Joanna Macy i Tyskland år 2010. Kristina är Dipl. Psykosyntesterapeut, erfaren mindfulnesslärare och ledarutvecklare. Hon arbetade tidigare som civilingenjör och miljökonsult, på Naturvårdsverket med arbete med att skydda ozonskiktet, hållbar samhällsutveckling, klimatkonventionen och andra internationella uppdrag inom FN, OECD och EU.

Läs mer om Aktivt Hopp här: www.aktivthopp.wordpress.com

Frågor om det praktiska kring arrangemanget kan du ställa till:
Paulina: 0737822284

Frågor om metoden Aktivt hopp och programmet kan du ställa till:
Kristina: 0703618925, aktivthopp@gmail.com

*Priset är inkl moms. Faktura skickas inte utan man får ett kvitto på betalningen. Vid ev avbokning, dvs om du skulle ångra dig kan du få din avgift tillbaka innan 25 augusti, minus 10% i administrationskostnad. Efter detta datum betalas inte kursavgiften tillbaka förutom vid sjukdom och uppvisande av läkarintyg.