Föreläsning med Stig Wiklund

Arrangör Piteå Kommun Fritid
Tid 2023-12-06 18:3020:45
Plats Strömbacka Stora Samlingssalen, Piteå
Anmälan föreläsning Stig Wiklund
 

Piteås föreningsliv inbjuds till en kostnadsfri föreläsning som riktar sig till aktiva från 13 år, ledare, styrelser och föräldrar. 

Lär av världsstjärnornas mentala tränare/coach! 

Det handlar bland annat om konsten att coacha sig själv, den mentala inställningens betydelse, att vara bäst när det gäller, att bli bekväm med det obekväma och om att ha tankar/känslor som hjälper och inte stjälper!

Stig Wiklund har under 30 års tid jobbat med många mästare både på och utanför idrottsarenan. 

Han ger sina bästa mentala coachtips som skapat enorma resultat för några av Sveriges främsta idrottare genom alla tider. 

Stig Wiklund är en av landets främsta mentala tränare/coacher och även uppskattad föreläsare. 

Bland Stigs coachpersoner finns ett helt gäng SM-, OS- och VM-medaljörer. Sammantaget har det blivit över 285 medaljer varav 60 guld. Stig har jobbat med 40 landslagsutövare, 4 världsmästare och flera bland de bästa i världen i sina discipliner.

Stig har jobbat och jobbar med skidikonen Johan Olsson, superskidstjärnan Frida Karlsson, fotbollsstjärnan Emil Forsberg,  skidstjärnan William Poromaa,  Britta Johansson-Norgren världens genom tiderna bästa långloppsåkare, skidskytteikonen Helena Ekholm, Anna Olsson, OS-guldmedaljör och världsstjärnan i racing Marcus Ericsson, vinnare av Indy 500, världens största idrottsevenemang med 300 000 besökare.

Stig har skrivit tre böcker om mental träning/coaching de senaste åren och i november kommer den 4:e boken ut, Mental träning för alla (där många stjärnor som Stig coachar är med). Det är Vägen tillbaka, med en av världens bästa skidskyttar genom tiderna, Helena Ekholm, boken Våga välja eget spår med OS-guldmedaljörerna Anna och Johan Olsson och boken Huvudrätt – mental träning för alla, tillsammans med OS- och VM-hjälten Johan Olsson och världsauktoriteten inom mental träning Lars-Eric Uneståhl! 
Stig har bl a varit med om att bygga och få pris i Sveriges bästa arbetsplats, GIF Sundsvalls resa till Allsvenskan och Bollstadamerna till ett topplag och Sandviken till svenska mästare i bandy.