Lektioner för författare: Miljöer, gestaltning, bokbranschen med flera teman

Arrangör Författarkurs.se
Tid 2023-10-21 13:002023-11-26 15:00
Plats La Petite Mort, Karlaplan, STOCKHOLM, Stockholm
15 oktober: MILJÖER
Platser kvar: 3
375 kr
22 oktober: SPRÅK, STIL OCH GESTALTNING
Platser kvar: 3
375 kr
19 november: BERÄTTARKNEP
Platser kvar: 3
375 kr
26 november: BOKUTGIVNING
Platser kvar: 3
375 kr
Lektörspaket
600 kr

Behöver du vässa din gestaltning, bli skickligare på dramaturgi eller lära dig mer om bokbranschen? Då kan du välja att plocka ihop ditt eget program! Delta i just den eller de lektioner som är viktigast för dig. Din lärare blir författaren och skrivläraren Jorun Modén. Vi ses klockan 13-15 i vår fina lokal på La Petite Mort alldeles vid Karlaplan. Lektionerna passar dig som är ambitiös, vill ha lärarhandledning och drömmer om att ge ut din bok. 

Varje lektion omfattar ett seminarium, verktyg till ditt skrivande, övningar och möjlighet att ställa frågor. Du som väljer ett lektörspaket får dessutom tips för att höja ditt personbästa och ta dig framåt i skrivandet. Ett stort antal tidigare elever är nu utgivna författare men du är lika välkommen om du vill utforska ditt skrivande och se vad som händer. Välj bland följande teman: 

17 september: DRAMATURGI
Lär dig hantera dramaturgi, inklusive vanliga nybörjarmissar. Du får också tips om att skapa en spännande början samt välja perspektiv och skapa en struktur för ditt romanprojekt. Mejla kursledaren om du önskar ett bonusmaterial anpassat till en viss genre (finns för feelgood/romance, thriller, skräck och fantasy. 

24 september: KARAKTÄRER
Levande karaktärer - att skissa dem snabbt och fördjupa dem. Vilka karaktärer är fascinerande nog för en hel roman och hur kan man skapa karaktärer på olika sätt? Du får ett verktyg för att snabbt teckna en karaktär, men också knep för att hantera ett helt persongalleri. Bonustema: Perspektiv. 

8 oktober: DIALOGER
Dialoger är en del i skrivandet som många aspirerande författare behöver förbättra. Du får knep för att veta när dialoger bäst kommer till sin rätt, hur de kan säga något om karaktärerna och bidra till spänningen. Vi tränar dessutom på att skriva dialoger som engagerar. 

15 oktober: MILJÖER
Lär dig att förankra läsaren, skapa en värld som läsaren kan leva sig in i och utnyttja miljöer för att väcka stämning och skapa effekter. Du kommer att få upptäcka att miljöer inte bara är en statisk teckning utan kan bli en palett som väcker känslor och skapar spänning. 

22 oktober: SPRÅK, STIL OCH GESTALTNING
Vi knäcker gestaltningskoden - du får inte bara veta hur du gestaltar, utan också kunskaper om när du bör gestalta och när du hellre kan berätta. Dessutom får du med dig verktyg för att vässa din stil. Bli mer medveten om vikten av rytmer och melodier i ditt skrivande.  

19 november: BERÄTTARKNEP
Har du hört talas om den knepiga mittdelen eller har du kört fast efter att ha skrivit några kapitel? Då kommer du att få nytta av berättarteknik. Under en rolig workshop får du aha-upplevelser och verktyg för att ge läsaren alltifrån rysningar till skratt. 

26 november: BOKUTGIVNING 
Hur skriver du ett följebrev som väcker intresse? Hur ska ett professionellt manus se ut och till vilka bokförlag ska du skicka det? Det blåser hela tiden nya vindar inom bokutgivning och du får en aktuell inblick i vad du behöver tänka på. Vi tar upp både traditionell utgivning och egenutgivning.Lektörspaket
Du kan beställa ett lektörspaket som komplement till ditt val av lektioner. Paketet kostar 600 kronor och omfattar ett synopsis på max 1.000 ord samt max 15 manussidor (normala marginaler, typsnitt Times New Roman och 12 punkter). Du kommer att få utförliga tips på hur du ökar chansen att bli utgiven och höjer ditt personbästa. Din kursledare är erfaren författare och lektör, och har hjälpt ett stort antal elever och klienter att förverkliga sina författardrömmar. 

Målgrupp: Författare som vill skriva fiktion (novell, roman eller självbiografi).

Läs gärna recensioner från oberoende Kurser.se här. 

Kurslokalen, hund och fika
La Petite Mort är en mötesplats för kultur, design och litteratur alldeles vid Karlaplan. Hund förekommer i lokalen. 
Kaffe/ te och en chokladbit ingår i kurspriset.

Så hittar du till La Petite Mort: Adressen är Grevgatan 68. Lokalen ligger alldeles vid T-bana Karlaplan.


Kursbeskrivning
Författarkurs 1 ger dig en första verktygslåda till skrivandet och massor av inspiration. Fokus i Författarkurs 1 är: Komma igång, flöde, skrivtid, dramaturgi, karaktärer, dialoger, miljöer och språk och stil samt gestaltning. I kursen ingår lektioner, kortfilmer och bonusmaterial, samt personlig handledning och feedback. Du får hjälp att ta dig förbi skrivkramp, ta avsked av din inre kritiker och hitta din väg till utveckling, oavsett om du vill bli utgiven författare eller skriver för att det är ett sätt att skapa en rikare tillvaro. Räkna med professionella verktyg som snabbt för skillnad, aha-upplevelser och massor av inspiration!

Bokningsvillkor

Bokningen är bindande, men om deltagaren blir sjuk eller råkar ut för en olycka, återbetalas hela kursavgiften. Om deltagaren avbokar av andra skäl, återfås inte kursavgiften. 


Har du frågor eller funderingar? Mejla jorun.moden@gmail.com

Till arrangörens hemsida: http://forfattarkurs.se/