Beyond Words 8 - Kiruna

Arrangör Dans i Nord
Tid 2023-09-25 19:0020:30
Plats Aurora kultur & kongress, Kiruna
Anmälan
 

”En kväll i dansens och musikens symbios”

DINs Danskompani tillsammans med musikalstjärnan Ryan Molloy bjuder publiken på en energifylld och känsloladdad upplevelse i nyskapad produktion, som under hösten turnerar genom Beyond words till Norrbottens samtliga kommuner.

Efter 
Ryan Molloys succéshow på Studio Acusticum i våras fick han uppdraget att skapa en ny genreöverskridande scenkonstproduktion tillsammans med koreografen Chris Akrill och DINs Danskompani till årets Dansfest och Beyond words-turné.

Den nya produktionen är baserad på originalmusik från Ryan Molloy och Andy Wright och som tillsammans med Chris Akrill och DINs Danskompani sammansmälter i ett "emotionellt och energifyllt kammarspel i dansens och musikens symbios”.

Nina
En hyllning till musiklegenden Nina Simone. Vändpunkten i hennes karriär var avslag från Curtis-institutet som hon senare förstod var rasistiskt motiverat. En livslång kamp för att övervinna den djupa känslan av personlig orättvisa. Hennes distinkta blandning av musik säkerställer att hennes långa arv består idag. Kraften i sånger och vad låtar kan göra.

Ryan
Ett sprucket porträtt av sångaren och låtskrivaren Ryan Molloy. Han tar med publiken på en personlig resa, genom sin musik tillsammans med DINs Danskompani som förstärker känslor genom rörelse.

Dans i Nord tillsammans med Kiruna kommun välkomnar publiken till Beyond words, som för åttonde året i rad återkommer till Kiruna!
Beyond words har nytt innehåll varje år, men med samma inramning, dvs under två dagar bjuds publiken på: kvällsföreställning, skolföreställning, workshops, publiksamtal, popuppdanser, lokala dansförband, dansfilm m.m. Samtliga aktiviteter är även detta spelår avgiftsfria för publiken. Anmäl dig i förväg för att få en garanterad plats!
Om du får förhinder, vänligen avboka så att en eventuell reserv kan få ta din plats.
För mer information om Beyond Words 8. För mer information angående lokalernas tillgänglighet. Varmt välkomna till Beyond words 8! Dans i Nord i samarbete med våra medarbetare i Norrbottens samtliga kommuner. Del av projektet Stor dans, Stor region, med stöd av Sparbanken Nord. Del av Poesiprojektet, i samarbete med Franska Ambassaden.