Ett maskrosbarns historia -att leva för att överleva

Arrangör Maskroskraft
Tid 2022-11-28 18:3020:00
Plats Online via zoom Länk skickas dagen innan föreläsningen., Online
Föreläsning 27/11
150 kr

Jag håller min inspirationsföreläsning med fokus på medberoende, psykisk ohälsa & trauma. Vad händer med ett barn som tidigt i livet får sin trygghet raserad och där sveket från vuxenvärlden lämnar sina tydliga spår?

Jag och min 3 år yngre bror förlorade våra föräldrar i sjukdom vid 5 & 8 års ålder och blev placerade av socialtjänsten i ett destruktivt familjehem där vår vardag var fylld av mobbing, misshandel, övergrepp och missbruksproblematik .

Min lillebror började med droger vid 14 års ålder och mitt syfte i livet blev att försöka rädda honom. Där gick starten till ett djupt medberoende som fick många konsekvenser för min fysiska och mentala hälsa. Mitt syfte med att berätta min historia för andra är att förmedla styrkan jag själv hade inom mig, när jag vågade börja tro på mig själv och att istället för att bara överleva faktiskt kunde börja leva. Efter en hjärnblödning 2014 började jag ta tag i mitt liv på riktigt. Jag använder mina plattformar till att våga prata om psykisk ohälsa och min föreläsning är stark och bitvis tung men förmedlar även hopp, mod och livskraft.

Efteråt finns tid för reflektion och diskussion.