INSTÄLLT Fristående fortsättningskurs i färglära och formgivning

Arrangör Västerbottensvävarna
Tid 2022-12-03 08:5015:40
Plats Edelviks folkhögskola, Skellefteå
Standardbiljett
 

En och samma färg kan se olika ut beroende på vilken färg den sätts samman med. Västerbottensvävarna inbjuder tillsammans med Edelviks folkhögskola till fristående fortäsättning om färg och formgivning med färg.

Kursen inleds med en reptition av analys och beskrivning av färger. Vi kommer att prata om färgernas namn och benämningar fortsätta om hur man analyserar och beskriver färger med avseende på kulörhet, vithet, svarthet, dominans och bitendenser. Vi tränar att måla hur det ser ut då två färgfält korsar varandra som i ett rutigt tyg.

Vi kommer att prata om färgernas egenskap och funktion i rutiga mönster. Vi kommer att prova skissa med fetkrita eller akvarellfärg för at gestalta färgblandningarna i en lurvig mjuk yllepläd.

Vår lärare är Eva Dahlberg Axelsson som är textilkonstnär och lärare i textil på Edelviks folkhögskola. I kursavgiften ingår för-, eftermiddagsfika och lunch. Edelviks folkhögskola är vår samarbetspartner i denna kurs därmed det förmånliga priset på kursen då solan står för lärartid och lokal. Ta med dig minst 5 inspirations bilder/foton tagna i mobilen eller tidningsurklipp i en färgskala du tycker om och vill arbeta med. Samt vatten/akvarell-färger som du brukar använda och lämplig pensel.