Frukost med näringslivet - 20 maj

Arrangör Näringslivsavdelningen, Piteå kommun
Tid 2022-05-20 07:1508:35
Plats Restaurang 2Kök, Acusticum, Piteå
Deltagande på plats
 
Väntelista
 

Välkommen till Frukosten med näringslivet i Piteå. För att så många som möjligt ska kunna delta kommer frukosten både att ske fysiskt på plats men också sändas digitalt. Det innebär att den går att ta del av både live, digitalt och i efterhand på Facebook 


Datum: Fredag 20 maj 

Tid: 7.15-8.30 (digital sändning 7.45-8.30)
Plats: Restaurang 2kök, Acusticum

Livesändning: facebook.com/FrukostenPitea 

Anmälan: Anmäl dig senast 18 maj


Agenda:

Denna gång är det besöksnäring som står i fokus. En bransch som nu befinner sig i en omstartsfas. Stora delar av verksamheterna har inte kunnat bedrivas eller har fått ställas om under pandemin, man har tvingats omorganisera och hittat nya vägar. Något som har skapat nya lösningar och samarbeten.

Vi tar pulsen på  några av Piteås större arrangörer Anna Bogren Dahlberg verksamhetschef Piteå Summer Games, Jonas Dahlberg, vd Nolia, Roger Norén, konserthuschef Studio Acusticum berättar om sitt arbete framåt, vilka nya utmaningar de står inför och hur de tillsammans med övrigt näringsliv vill göra Piteå till en än attraktivare plats att bo på och besöka. Vår moderator Fredrik Nilsson deltar också idag utifrån sin roll som festivalgeneral för Piteå Dansar & Ler.

Även Lina Vikberg, Storstrand Kursgård och Kristoffer Lundström, VD Pite Havsbad, gästar frukosten för att prata om besöksnäringens utveckling, vägen framåt och kommande sommar.  

David Wellborg, näringslivsavdelningen ger oss en nulägesbild av hur besöksnäringen i regionen mår, hur de investerar som görs för en fossilfri omställning påverkar näringen och vilka möjligheter det för med sig. Vi pratar också om behovet av fungerande infrastruktur ur ett besöksnäringsperspektiv, direktflyg, tågförbindelser och möjligheter till flyg- och tågtransfer.


Morgonens frukostvärd: Nolia AB, Piteå Dansar & Ler samt Piteå Summer Games


Har du frågor?

Kontakta Stina Eriksson på näringslivsavdelningen 

stina.eriksson@pitea.se eller 0911-697088