Normkonferens 2022

Arrangör Sundsvalls kommun
Tid 2022-05-19 13:0021:00
Plats Englaporten, Södra Järnvägsgatan 25, Sundsvall
13.00-16.00
 
18.00-21.00
 

Normkonferensen 2022 är finalen för temat med tjej- och kvinnonormen som vi har haft under året. Vår inspirationsföreläsare är Johanna Wester som skrivit boken Catfight – nidbilder av kvinnor i grupp. Vår kultur har många idéer om kvinnor som missunnsamma rivaler. Var kommer de fördomarna ifrån och vilken effekt får de? Vi får en skarp genomgång av hur kvinnliga gemenskaper nedvärderas och förhindras, utan att vi ens tänker på det. Genom att avslöja myterna om kvinnor i grupp visar Johanna hur vi kan hindra dem från att gå i arv.

Johanna Wester arbetar vanligtvis med utbildning inom barnkonventionen och kvinnors rättigheter, med bakgrund hos bl. a Amnesty, ECPAT, UNICEF, Nationell Samverkan för Psykisk Hälsa och Svenska FN-förbundet. Johanna har en examen i etnologi och har bland annat gett ut romanen Nattsagor för sömnlösa och medverkar i antologin Saker jag önskar jag vetat när jag var 15.

Parallellt med våra Café Normsken har vi under hösten samarbetat med ett 60-tal tjejer från gymnasiet som fått lyssna på inspirationsföreläsningarna från caféerna och sedan reflektera kring det som de har hört. På Normkonferensen möts tjejernas arbete och insikter med det som vi berört i normcaféerna och allt hänger ihop med Johannas inspirationsföreläsning.

Efter inspirationen från Johanna och gymnasieeleverna får du som publik välja ett ämne kopplat till det du hört. Tillsammans med andra får du möjlighet att vrida och vända på tankar som har kommit upp när du lyssnat.

Du tillhör vår målgrupp om du verksam inom Sundsvalls kommun och arbetar med eller är intresserad av normförflyttning hos barn och unga och är:
  • kommunal tjänsteperson, politiker, polis eller räddningstjänst
  • aktiv i samfund, förening, idrottsförening, studieförbund eller civilsamhället
  • yrkesverksam med barn och unga
  • intresserad av att starta igång verksamhet för barn och unga
  • Om du inte är verksam i Sundsvalls kommun kan du ändå delta, men till en högre avgift.
  • Om det blir hårdare restriktioner på grund av pandemin kommer evenemanget att flyttas längre fram i vår.Pris för dig som verkar inom Sundsvalls kommun: 300 kr (inkl. moms)
Pris för övriga: 600 kr (inkl. moms)

Anmälan är bindande och kommer att faktureras. Den är inte personlig, du kan överlåta den till en annan person. 

Anmäl dig senast 5 maj!


Kontakt
Viktoria Hallberg
072-085 07 50

Pia Fjällmo
070-190 78 81