Njutning & Självkänsla

Arrangör Eva Sanner
Tid 2022-02-02 19:002022-04-27 21:00
Deltagande cirkel
2000 kr

Vi möts vid sju tillfällen under tre månader för att skapa möjlighet för samtal om allt som rör klimakteriet, denna viktiga tid i en kvinnas liv. Vilka förväntningar har vi på denna omställning? Vilka rädslor? Hur tar vi hand om oss fysiskt, mentalt och känslomässigt? Vilka nya möjligheter och gåvor har denna tid i livet?
Gruppens frågor samlas upp och besvaras.

I ursprungliga samhällen välkomnades alla kvinnans livsförändringar. Det fanns ceremonier för att fira den första menstruationen, för att föda barn och att bli en av de äldre i gruppen. Vårt samhälle saknar i stort sett, sådana ceremonier, särskilt för övergången till kvinnans sista ålder - den som mogen kvinna. I den här cirkeln får du stöd att utforska vad livsfasen under och efter klimakteriet kan innebära för dig, så att du kan möta förändringen med lugn och nyfikenhet.

Klimakteriet är en viktig händelse i en kvinnas liv. Ofta är dock andras behov (halvvuxna barn, gamla föräldrar, partner), ett intensivt arbetsliv eller andra omständigheter i vägen för att en kvinna ska kunna förbereda sig för och medvetet genomleva denna omställning. Klimakteriet är ett naturligt förlopp som uttrycker sig på många plan. Många kvinnor tar hormontillskott för att reglera sina hormonnivåer och minska symtom. Andra vänder sig till naturmedicinen för lindring. Men känslomässiga, mentala och existentiella utmaningar står hon ofta ensam med och de stora frågorna som övergången ställer, lämnas kanske obesvarade.

Cirkeln leds av Eva Sanner, diplomerad psykosyntesterapeut och författare till flera böcker om sexualitet och relationer. Hon har lång erfarenhet av förändringsprocesser, egna och andras, terapi och krishantering. Hon får också inspiration från ayurveda, shamansk visdom med mera.

Pris: 2 000 inkl moms för privatpersoner

Datum: 2 feb, 16 feb, 2 mars, 16 mars, 30 mars, 13 april och 27 april (varannan vecka, totalt 7 gånger)

Alla deltagare kontaktas för en kort intervju före start. Betald avgift återfås inte, men kan föras över till senare kurs vid förhinder. Om kursen blir inställd får du självklart tillbaka det du betalt. 

Om det behövs av smittoskäl, flyttar vi cirkeln online. 
Mer information, maila eva@evasanner.se