Cyberattacker, det nya normala. Men hur skyddar du dig?

Arrangör Luleå Science Park
Tid 2021-10-21 08:0008:45
Plats Luleå Science Park, Aurorum 1C, Luleå
Delta digitalt
 
Delta på plats
 

Anne-Marie Eklund Löwinder -VD och grundare Amelsec, f.d. CISO på Internetstiftelsen, ger en överblick över vad digitaliseringen för med sig i termer av hot och vad som krävs för att uppnå bättre säkerhet.

95 procent av alla lyckade attacker mot företagsnätverk är orsakade av nätfiske. Digitaliseringen letar sig in på allt fler områden. Industrin är inget undantag. Produktionsanläggningar är ständigt uppkopplade, maskiner kan fjärrstyras via internet och data kan utbytas inom några sekunder. I takt med den digitala utvecklingen ser vi allt fler exempel på återkommande, frekventa och mer eller mindre sofistikerade cyberattacker. Det är det nya normala.

Samtidigt kämpar medarbetare i många verksamheter med hög arbetsbelastning och begränsad budget och har varken tid för eller som uppgift att lyssna på de goda råd som kommer från bland annat IT-säkerhetsexperter. Så vad kan vi göra?


Anne-Marie Eklund Löwinder, vd och grundare Amelsec, f.d. CISO på Internetstiftelsen. Hon kan svara på de flesta frågor kring strategiska informations- och it-säkerhet både för verksamheter och vanliga användare, till exempel gällande ledningssystem för informationssäkerhet och ISO 27001 men också om kryptering, lösenord, säkerhet kring smarta prylar, molntjänster och nätverk. Internetpionjär och rankad som en av Sveriges främsta IT-säkerhetsexperter. 2013 blev Anne-Marie som första svensk invald i Internet Hall of Fame. Anne-Marie är en av de få personer i världen som har valts till Trusted Community Representative och i rollen som Crypto Officer deltar i nyckelgenereringen för DNSSEC i rotzonen för internet, därtill utsedd av den internationella organisationen ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers).


För dig som deltar på plats och är student eller ett företag på Luleå Science Park ingår kaffe och macka. För övriga kostar det 50 kronor att delta. 

No show-avgift på 200 kronor utgår om du ej avanmäler dig senast dagen innan!