Abolis resa

Arrangör MRF-Filmfestival för mänskliga rättigheter
Tid 2021-11-22 09:002021-11-26 16:00
Plats online, Göteborg
Abolis resa
 

Dokumentären följer en migrationsresa som aldrig tycks ta slut. Som 17 åring kommer Abolfazl till Sverige från Iran. Efter tre år blir han utvisad och landar för första gången i sitt liv i Kabul, Afganistan.  Kicki, en svensk extramamma som kämpar outröttligt för Aboli fixar ett jobb hemma i Sverige, men då måste han fixa fram ID-kort och arbetstillstånd. Ett pappersarbete som är svårare än han trott. Familjen som kan verifiera hans identitet  finns i Jaghori och en farlig resa påbörjas. Men när allt ser mörkt ut kommer ett positivt besked.

Längd: 58 minuter  Regi: Yasaman Sharifmanesh Land: Sverige 2021 Talat språk: Engelska, Svenska Textat språk: Svenska


Efter filmen: Förinspelat samtal med regissören Yasaman Sharifmanesh. Yasaman är dokumentärfilmare och hennes film Abolis resa vann pris som bästa nordiska dokumentär på Nordisk Panorama 2021. 

Information om bokningar online: Bokningen till filmer online måste ske före 1 november. Ange i bokningen hur många elever ni är som skall se filmen tillsammans. Du kommer att få en biljett skickad via e-mail ett par veckor innan festivalen, med instruktioner om hur du kan logga in och titta på filmen tillsammans med din elever i klassrummet. Filmerna kommer att ligga uppe på denna sajt: www.screeningroom.se På biljetten finns en kod, som du använder för att logga in. Du kan själv välja när du vill se filmen under festivalperioden 22-tom 26 november. Till denna film öppnar vi 200 platser.