Detta event är inställt pga Corona-viruset. Vänligen kontakta arrangören för mer infomation. Kontakt via ”Hjälp med bokningen” i sidfoten.

Länskonferens Samordningsförbundet i Kalmar län

Tid 2021-10-21 12:002021-10-22 13:00
Plats Kalmar Stadshotell, Kalmar

Eventet stängt för nya bokningar

VÄLKOMNA PÅ KONFERENS!

 

Äntligen är det dags för vår länskonferens igen, dagar fulla med inspirerande samtal, glada skratt och kreativa idéer.

 

Vi har längtat efter att träffa er.  

 

Inbjudna; Samordningsförbundets styrelse, chefer/tjänstemän i samverkansmyndigheterna och insatspersonal.

 

När:

21 – 22 oktober

Start med lunch 12.00 torsdag 21 oktober

Avslut med lunch (ca 13.00) fredag 22 oktober

 

Var:

Calmar Stadshotell

Stortorget 14, Kalmar

 

Hur:

Vi träffas till lunch på torsdagen och efter det tar inbjuden föreläsare vid. Vi hoppas dagen ska bjuda på intressanta inspel kring metoden BIP/Skapa.

Våra kollegor i Hallands Samordningsförbund har ett samarbete med ett danskt forskningscenter och gästar oss för föreläsning kring metoden.

 

Vaeksthusets forskningsprojekt BIP har genom att intervjua 4000 arbetslösa under ett antal år kartlagt olika indikatorer som påverkar möjligheten att få jobb. (BIP står för Beskeftigelse indikator projekt, där Beskeftigelse betyder sysselsättning).

 

Forskningen, som är den mest omfattande i sitt slag i världen, visar bland annat att handledaren har en stor betydelse. Det gäller bland annat kontinuitet och tilltron till den enskildes förmåga att få ett jobb. En annan slutsats är att individen ofta behöver flera parallella insatser och att de sker kontinuerligt utan avbrott.

 

Slutligen har man också utformat ett verktyg som hjälper den enskilde att värdera sina egna färdigheter inom ett antal områden som forskningen visar är avgörande. Det kan handla om samarbetsförmåga, hälsa, hantering av vardagen eller jobbsökningsbeteende. Verktyget kallas SKAPA och står för Skattning Av Progression mot Arbete, och är alltså ett sätt att mäta sin egen utveckling på väg mot att bli så anställningsbar som möjligt.

 

BIP-forskningen visar på värdet av en organisation som kan anpassa sig efter individen snarare än tvärtom. Den understryker också vikten av hur insatserna är konstruerade (designade) och betydelsen av handledarens roll. Att den enskilda deltagaren dessutom har har ett konkret verktyg där den kan jobba med egna förbättringar är också viktigt.

 

 

 

 

 

På kvällen avnjuter vi en trerätters middag och förhoppningsvis spirar samtalen och idéerna.

 

På fredagen så jobbar vi med förbundet. Hur hittar vi tillbaka efter pandemin? Vad ska/bör vi ha för fokusområden framöver och vad ska temat vara för arbetet 2022?

Vi behöver er ovärderliga input på hur, vad och för vilka?

 

Tillsammans gör vi Samordningsförbundet i Kalmar Län briljant.

 

 

Anmälan:

 

Samordningsförbundet står för konferensen alla kostnader.

Övernattning sker i enkelrum.

 

Väl mött!      

                                                 

                                                                                                        Joakim och Malin