Webinar & workshop: Det hållbara arrangemanget

Arrangör Arrangörer i Norr
Tid 2021-05-27 15:0017:00
Plats Zoom.us, Online

Eventet stängt för nya bokningar

Webinar & workshop: Det hållbara arrangemanget

Webinar & workshop är kostnadsfritt.

Vi välkomnar deltagare från hela Sverige.

Sista anmälningsdag onsdag 26 maj.
Du kommer att få en länk till Zoom på den mejl du angivit i anmälan under onsdagen. Dubbelkolla så att du skriver in korrekt mejladress.

Går det att arrangera hållbart? Och vad betyder ”hållbarhet” egentligen? Hur kan vi som kulturarrangörer inkludera klimat-och miljöperspektiven i våra organisationer och i våra arrangemang? Och varför ska vi göra det?

Agenda:
Webinaret ger en introduktion till hållbarhetsbegreppet med Frida Karlsson, klimatsamordnare Riksteatern du kommer att få veta mer om Agenda 2030 – de globala målen och certifieringar. Du kommer att introduceras till begreppet påverkans- och intressentanalys och hur ett arrangemang påverkar ett klimat och miljö. Du kommer även at få med dig en ”checklista”/frågor att ställa för skapa ett hållbarare arrangemang.

Under workshopen kommer du att få arbeta med ett fiktivt case/arrangemang i grupp. Du förväntas delta aktivt under workshopdelen för ett gemensamt lärande.

Om föreläsare/workshopledare:
Denna eftermiddag leds av Frida Karlsson som arbetar som klimatsamordnare på Riksteatern. Frida har en bakgrund som dramapedagog och är även utbildad hållbarhetsspecialist. Förutom att workshopen kommer gå igenom hållbarhetsbegreppet, kommer vi utifrån ett fiktivt arrangemang undersöka hur ett strukturerat klimat-och miljöarbete kan gå till.

Det kommer finnas möjlighet att ställa frågor under seminariet, men har du redan nu en fråga du vill vara säker att få svar på är du varmt välkommen att maila den till frida.karlsson@riksteatern.se eller skriva i facebookeventet.

Målgrupp:
Eventet riktar sig främst till dig som är arrangör inom kulturområdet på något sätt. Vi vet att kulturutövare oftast även har en aktiv roll i arrangörskapet och ofta förväntas ta en arrangerande roll och ta ansvar för t.ex marknadsföring inför ett arrangemang. Detta är för dig också!

Arrangemang kan vara konserter, spelningar, festivalen, teater- eller dansföreställningar, annan scenkonst, konstutställningar. På små scener i byarna, på dansbanor under sommaren, på en fjälltopp, i en hel stad, på en dansbana, i en konsthall, hemma på gården, i lägenheten, på ett uteställe, en fjällanläggning, i ett kulturhus med tusen besökare eller online i tider som dessa.

Eventet är ett samarbete mellan Arrangörer i Norr och Riksteatern Norrbotten, och är en del av Jåhkåmåhkke Labut-Jokkmokk i Rörelse.Projektpartners Arrangörer i Norr: Kulturföreningen Ebeneser (projektägare), Norrbottensmusiken, Riksteatern Norrbotten, BD Pop och Skådebanan Norrbotten.

Projektet Arrangörer i Norr finansieras av: Region Norrbotten, Kulturrådet, Länsstyrelsen Norrbotten och Sparbanken Nord – Framtidsbanken.