Normsken - Grundkurs i normkritisk tänkande

Arrangör Sundsvalls kommun
Tid 2021-06-03 09:0012:00
Plats Online, Sundsvall
Café Normsken - Utbildning normkritisk tänkande
 

Grundkurs i normkritisk tänkande

Efter vårt Café Normsken i mars förstod vi att det finns en längtan efter att få veta mera om det här med normer och normkritik. Lovise Haj Brade är tillbaka och vi hälsar dig välkommen till en förmiddag som handlar om normkritiska perspektiv. Förutom grundläggande teorier blir det också konkreta exempel, praktiska övningar, metoder och tips som du kan ta med dig in i din egen verksamhet och i ditt arbete.

Lovise Haj Brade disputerade i genusvetenskap på Lunds universitet 2017 och har sedan dess undervisat på Stockholms universitet och på Mittuniversitetet. I sin avhandling riktar hon strålkastarljuset mot dem som fötts in i den akademiska världen och blev förvånad över hur lite kritisk reflektion det fanns kring hur privilegier reproduceras.
– Jag hoppas att min forskning kan bidra till att vi i högre grad börjar vända blicken mot oss själva och lägga mer krut på att ifrågasätta det bestående snarare än att hjälpa ”de som ska in” att bli mer som vi är, säger Lovise Haj Brade

Du tillhör vår målgrupp om du arbetar med eller är intresserad av normförflyttning hos barn och unga och är
  • kommunal tjänsteperson, politiker, polis eller räddningstjänst
  • aktiv i samfund, förening, idrottsförening, studieförbund eller civilsamhället
  • yrkesverksam med barn och unga
  • intresserad av att starta igång verksamhet för barn och unga

Kursen är gratis och anmälan är bindande, den kan överlåtas till annan person. Den som uteblir och inte har överlåtit sin anmälan blir fakturerad 500 kr.
 
Utbildningen kommer inte att kunna ses i efterhand, det är här och nu som gäller!

Anmäl dig senast 31 maj


Kontakt:
Helen Otterström helen.otterstrom@sundsvall.se