Biomimik - Naturens visdom

Arrangör Sofiainstitutet i samarbete med Kompetensgruppen
Tid 2021-04-06 18:3019:30
Biomimik - Naturens visdom
 

Välkommen på ett introduktionsföredrag om Biomimik. Bio betyder liv och mimik att imitera. Biomimik bygger på att vi imiterar naturens bästa lösningar och tillämpar dem på teknik eller olika utvecklingsprocesser. Ett exempel är Japans höghastighetståg där man imiterat ugglans fjädrar och kungsfiskaren front för att förhindra tryckvågor och störande ljud. Ett annat är slemsvampens beteende som använts för att rita framtida tunnelbanesystem i Tokyo. Nästa steg är hur vi utifrån biomimiken kan konstruera samhällsystem, ny infrastruktur, nya energikällor samt nya sätt att tänka kring ledarskap och framtids- och omställningsarbete. Välkommen in i en förunderlig värld som håller kunskap sedan 3.8 miljarder år tillbaka. Kunskap som är avgörande för människans överlevnad. Föredrag är baserat på boken Naturligt Vis – ledarskap och omställningsarbete med biomimik.

Föreläsare Agneta Nyholm

Agneta Nyholm, är skribent och författare. Hennes böcker har sålt i över 250 000 exemplar. Hon har utbildat kvinnor i ledarskap i tio år på Sofiainstitutet. Hon är en vass samhällsdebattör, historisk futurist och opinionsbildare med mycket värme och humor.  Hennes senaste bok Naturligt Vis handlar om ledarskap och omställningsarbete med biomimik. 

Vill lyssna men kan inte då…

Om du inte kan vara med på utsatt tid anmäl dig ändå och få föredraget skickad till dig.

12 veckors utbildning

Föredraget är en introduktion på en 12 veckors ledarskapsutbildning – Kvinnor och framtidens ledarskap arrangerad av Kompetensgruppen i Stockholm. Biomimik är ett basämne i utbildningen.