Test & Tune 6-7 Mars Landracing Årunda

Arrangör Landracing
Tid 2021-03-06 10:002021-03-07 16:00
Plats Årsunda Strandbad, Sandviken
Test & Tune 6-7 mars Landracing Årunda
 

Anmälan till samtliga banor.

Datum flyttat till 6-7 mars!

Speed Weekend är inställt, som alla vet, men vi gör en enkel träningshelg 27-28 februari lördag och söndag. Bakgrunden är att trots Coronatider behöver team och förare utveckla sina fordon inför 2022. Det är många team som hört av sig och behöver få testa på is och även mentalt viktigt att i dessa tider inte ge upp allt utan fokusera på framtiden, och utomhusaktiviteter rekommenderas av Folkhälsomyndigheten.
Med den bakgrunden väljer vi att göra en Test & Tune helg både för fartrekordförare och isracingförare, det blir två fartrekordbanor om 4 km samt i skrivande stund en isracingbana om 3,4 km, och en ovalbana för alla som vill prova det.
Camping och restaurangen håller öppet som vanligt och all verksamhet är Corona safe och anpassad till nuvarande regler.

Det blir ingen tidtagning på fartrekordbanorna, av flera anledningar, men vi kommer mäta ut banan och mätsträckan för den som vill få en tid på sitt fordon kan vi rekommendera GPS i fordonet eller fickan eller att teamet ställer ut två personer på säkrat avstånd (anvisat av arrangören)på mätområdet som fysiskt klockar en tid med tex telefonen, det ger en noggrannhet på ca +/- 6 km/h men en klar fingervisning vart man ligger i fart/tid.
För dig som förare rent praktiskt på plats kommer du känna igen dig, anmälan på hemsidan Landracing.se, anmälan på plats fredag em och lör fm i kansliet, enklare besiktning på isen, men inget förarmöte med tanke på Corona utan all information i kansliet i text.
Depåer på isen och även på land, ingen el går att köpa, camping servering håller öppet dock utan party. Vi kommer begränsa antalet team på denna helg.

Skyddsutrustning:
Bil: Hjälm, handskar, kläder i bomull, gärna overall. Miljömatta, dock lägst presenning, inga lösa saker i bilen. Medåkare går bra på isracingbanan, dock ej på fartrekordbanan.

MC: Hjälm, handskar, skinnställ eller motsvarande, ryggskydd. Miljömatta, dock lägst presenning.

Tider: Anmälan och Besiktning
Fredag 26 februari kl 15:00- 20.00
Lördag kl 09:00-12:00
Banorna öppna kl 10-17:00
Kostnad 800:- för samtliga banor kontant på plats