Webbinarium: Att skapa pressuppmärksamhet

Arrangör Arrangörer i Norr
Tid 2020-12-16 15:3017:00
Plats Zoom.us, Online

Eventet stängt för nya bokningar

Webbinariumet är kostnadsfritt.

Du som deltar ska vara bosatt i Norrbotten.
Sista anmälningsdag tisdag 15 december. 
Du kommer att få en länk till Zoom på den mejl du angivit i anmälan dagen innan eventet. Dubbelkolla så att du skriver in korrekt mejladress.

---

Detta webbinarium är för dig som arbetar för kultur och vill väcka uppmärksamhet via media men som samtidigt också har många andra bollar i luften. Här får du matnyttiga tips och pepp för att nå fram via media – med rimlig arbetsinsats.

 

Hur får jag media att uppmärksamma det vi gör? 

Hur formulerar jag mig? 

Och hur får jag egentligen bra ”ränta” på den tid jag lagt ner?

Pressmeddelande och andra sätt att ta kontakt står på agendan, liksom vikten av att lära känna medierna och redaktörerna för att bygga ett långsiktigt och ömsesidigt givande samarbete.

Om föredragshållaren: Lotta Karlsson är en sjungande kulturskapare och kommunikatör från Boden. Sedan 2019 driver hon Tomatproduktion – kultur & kommunikation. Där skapar och möjliggör hon nordlig musik och scenkonst för alla åldrar.


För vem?
Föreläsningarna riktar sig främst till dig som är arrangör inom kulturområdet på något sätt. Vi vet att kulturutövare oftast även har en aktiv roll i arrangörskapet och ofta förväntas ta en arrangerande roll och ta ansvar för t.ex marknadsföring inför ett arrangemang. Detta är för dig också!

Arrangemang kan vara konserter, spelningar, festivalen, teater- eller dansföreställningar, annan scenkonst, konstutställningar. På små scener i byarna, på dansbanor under sommaren, på en fjälltopp, i en hel stad, på en dansbana, i en konsthall, hemma på gården, i lägenheten, på ett uteställe, en fjällanläggning, i ett kulturhus med tusen besökare eller online i tider som dessa.Projektpartners: Kulturföreningen Ebeneser (projektägare), Norrbottensmusiken, Riksteatern Norrbotten, BD Pop och Skådebanan Norrbotten.

Projektet finansieras av: Region Norrbotten, Kulturrådet, Länsstyrelsen Norrbotten och Sparbanken Nord – Framtidsbanken.