Lunchwebinar: Ansvar som möjlighet

Arrangör Nyföretagarcenter Syd
Tid 2020-11-25 11:3013:00
Plats Digitalt i Zoom
Lunchwebinar 25/11, kl 11.30-13.00
 

Lunchwebinar: Ansvar som möjlighet
Vi är just nu ca 7,7 miljarder människor på jorden, och om det inte finns någon annan, då är det vi som ska fixa det. Det kan ju kännas väldigt läskigt och många blir rädda av att det inte verkar finnas någon annan. Det är ju den berättelsen som vi byggt västvärlden på (och därmed den vi övat upp oss på) – att det är någon annan som gör (eller inte gör), någon annan som borde göra, och någon annan som skulle ha gjort. Samhället. Chefen. Politikern. 

En annan berättelse skulle kunna vara; sån tur att det inte är någon annan som ska fixa det, för då behöver vi inte vänta. Då kan vi. Och vi kan starta bums. I den berättelsen har varje person förmågan att ta ansvar och där ansvar och konsekvens är sammankopplat.

Hur bygger vi organisationer och företag där människor tar ansvar utifrån ett möjlighetsperspektiv? Där ansvar är ett önskvärt begrepp som ger kraft och engagemang framåt och där sälj, affärsutveckling och samhällsansvar är direkta effekter av delaktighet. I detta webinar ges dels bakomliggande idéer kring hur man kan definiera ansvar och dels en rad olika konkreta exempel på arbetssätt och organiserande som leder till ett bredare och mer engagerat ansvarstagande hos både person och organisation.

Om föredragshållan Stellan Nordahl
Stellan Nordahl har de senaste lite mer än tio åren arbetat med Medvetna val-modellen, en världsbildsmodell som kan hjälpa oss som personer att ta oss från en offermentalitet till en påverkansmöjlighet och som organisationer att flytta oss från nånannanismens land till möjligheternas land där möjligheten till påverkan bor. Modellen bygger på grundantagandet att det alltid finns ett val. Empati, proaktivitet och delaktighet är centrala principer i modellen för att utmana sina egna och andras konventioner och förflytta gränsen för vad som är möjligt - att förflytta personer, grupper, organisationer och samhällen till möjligheter för aktiv påverkan. Genom medvetna val rör sig människor från att passivt delta till att aktivt ta del, från att vara offer för omständigheter till att samskapa, bidra och leda. Stellan är multientreprenör och har en bakgrund som civilingenjör, civilekonom och officer.

Du kommer att få ett email med en länk till ditt kvitto från Simple Signup - i kvittot finns länken till Zoom-rummet.

Varmt välkommen!