PRODUCENT I PRAKTIKEN- en workshopserie om producentskap

Arrangör FilmCentrum Syd & Film i Skåne
Tid 2020-12-02 15:0017:30
Plats Online, Zoom-länk skickas
Avtalsskrivning med Elin Kamlert
 

Om Producent i Praktiken


Producent i Praktiken är Film i Skånes och FilmCentrum Syds nya workshopserie, där verksamma producenter delar med sig av sina kunskaper och där du får möjlighet att nätverka med andra intresserade av producentrollen.

Det finns ett stort behov av ökad kunskap om vad en producents roll faktiskt är och vad en producent behöver kunna. Hur planera och hantera en budget? Hur skriva avtal? Hur arbeta hållbart? Vi vill med denna serie verka för att höja kunskapsnivån hos skånska filmare kring producentskap.


Vi erbjuder en serie med 5 workshopträffar – du kan delta på samtliga eller enstaka. Du ansöker till en workshop i taget. Deltagarna från första workshopen har förtur till nästkommande. För att underlätta nätverksmöjligheter och inbjuda till samtal tar vi in max 20 deltagare.


Du som ansöker

… är verksam och bosatt i Skåne

… är ny inom producentrollen (har t ex producerat mindre produktioner) och är intresserad av producentyrket

… Ett fåtal platser finns också för regissörer som vill lära sig mer om producentskapets förutsättningarTill workshopen 2 dec finns det 9 platser lediga.


Ansökan till 2 dec

Deadline för ansökan: 18 nov
Besked ges 25 november

Du ansöker genom att:

-fylla i anmälan 

-skicka ditt CV till anna@filmcentrumsyd.se

Filmcentrum Syd och Film i Skåne gör urvalet.
Du får mail om du är antagen till workshopen eller ej.


Avtalsskrivning med Elin Kamlert 2 dec

I den här workshopen går vi igenom de grundläggande avtalen du bör kunna hantera som producent, sett genom en produktionscykel: från första option i idéstadiet, till licensrätt för en färdig film. Workshopen är mer av en överblick än en djupdykning i varje typ av avtal - därför är det bra om du är förberedd med frågor och deltar aktivt!


Om Elin

Elin Kamlert är frilansande producent inom dokumentärfilm, baserad i Malmö. Mellan 2012-2016 jobbade hon som producent på WG Film, där hon bla. producerade “Bikes vs Cars” tillsammans med Margarete Jangård. Gick ut EAVE (European Producers Workshop) 2013. Nu har hon startat Kamlert Film där hon både frilansar och utvecklar egna dokumentära projekt. Har de senaste åren varit med och producerat bl.a. “Unkilled, Chapter 1” för Story AB och “Leslie Brinner” för Masters of Reality. Utvald till Emerging Producers 2019 av Jihlava IDFF.Workshopen ges ONLINE VIA ZOOM – länk skickas till den mail du uppgav i anmälan Tisdag 1 december.


Kontakt:
Hanna Sohlberg, hanna@filmiskane.se
Anna Johansson, anna@filmcentrumsyd.se