Work in Progressvisning av Produktionsresidenset The Right|s of Spring

Arrangör Riksteatern
Tid 2020-10-28 13:4515:00
Plats Teater 4 på Riksteatern i Hallunda , Stockholm
Standardbiljett
 


Riksteatern bjuder in till dans:
Work in Progressvisning av Produktionsresidenset The Right|s of Spring

Koreograf Khamlane Halsackda


The Right|s of Spring är på Riksteatern i Hallunda på residens mellan den 12 okt tom 1 Nov. Nu har du möjlighet att se utdrag av deras arbete, bli presenterad för teamet och lyssna på ett öppet samtal. Du som kikar kan även passa på att ställa dina frågor till teamet via chatten. Begränsat antal platser. Känner du dig det minsta krasslig eller kan inte komma meddela snarast så platsen kan lämnas åt någon annan.

The Right|s of Spring är en dans- och teateradaption av Nijinskys balett baserat på Stravinskys partitur. Produktionen har dragkonsten som utgångspunkt, och leker med en visuell konstanvändning av kostym. Samspelet mellan scenkonstnären och musiken vänds och vrids på, bryts ner och transformeras för att återspegla en idé att människor är något bortom de enkla könsdefinitionerna av manligt, kvinnligt, det odefinierbara och allt där emellan.

Medverkande och konstnärligt
 team: På plats är Khamlane Halsackda - Nya Rörelsen (koreograf & regissör), Daniel Jeremiah Persson (dansare), Maria Stamenkovic Herranz (dramaturg), och Kent Olofsson (musik).  Övrigt team: Petra Hjortsberg (kostym), Marcus Gustafsson (ljus design), Camille Marchadour, Raymond Roa och Faryad Mortazavi (dansare).

Plats: Teater 4 på Riksteatern i Hallunda. Röd linje mot Norsborg. Du kan också följa visningen via Live stream från Riksteatern i Hallunda via länk https://vimeo.com/468464781/7fabf64b85   

Spelplatser framöver: Dansstationen i Malmö 18 - 19 januari 2021, Stenkrossen i Lund m fl.

Riksteatern utvecklar och erbjuder olika former av residensverksamhet. I vår satsning för det fria fältets dansutveckling erbjuder Riksteatern för fjärde året i rad produktionsresidens för dans i sitt produktionshus i Hallunda. Produktionen The Rights of Spring är ett av fem utvalda residens år 2020.
Lär mer: 
https://www.riksteatern.se/dansresidens

Helena Ringvold
Konstnärligt ansvarig Produktionsresidens Dans / ProducentE-mail: helena.ringvold@riksteatern.se