Kopia av Fortbildning: personer med hbtq+erfarenhet och/eller könsdysfori

Arrangör Region Norrbotten
Tid 2020-11-24 12:302020-11-25 12:00
Plats Länk, Luleå
Standardbiljett
 

 Personer med hbtq+erfarenhet och/eller könsdysfori

 - hur vi kan främja individens möjligheterTillfället är lunch till lunch, vi bjuder på kost inklusive middag på kvällen samt logi till långresande.


Plats: Sunderby folkhögskola, Luleå


Dagen riktar sig till dig som möter unga; elevhälsa, personal på ungdomsmottagningar, BUP, vuxenpsykiatri 


Vi kommer att få ta del av och jobba med Edward Summanen (sakkunnig transfrågor RFSL), Lina Bodestad (psykolog med erfarenhet från bla. Elevhälsa) samt könsidentitetsteamet från Norrlands universitetssjukhus.


Lina Bodestad:

Lina Bodestad är legitimerad psykolog, utbildare och författare med sju års erfarenhet från elevhälsan. Idag driver hon eget som konsult med särskilt fokus på normer, jämställdhet och inkludering. Hennes andra bok, "Med normglasögon i behandlarrollen", utkom på Studentlitteratur hösten 2019. I Linas workshop om normkritiskt förhållningssätt i mänskliga möten, blandas teoretisk förståelse med övningar, diskussioner och interaktiva inslag som får hjärnan att snurra och magen att bubbla. Målet är att du som deltagare går därifrån uppfylld av nya frågor, perspektiv och insikter, samt ett och annat konkret verktyg att ta med dig i din vardag.


Edward Summanen:

Grundläggande begrepp samt kunskap om unga transpersoners hälsa och livsvillkor. Passet tar även upp hur vi kan främja psykisk hälsa och minska andelen suicid bland transpersoner. Edward Summanen är socionom och arbetar som sakkunnig i transfrågor på RFSL.Arrangör: Folkhälsocentrum, Region Norrbotten