Medan vi faller-visning online Västra Götaland

Arrangör MRF-Filmfestival för mänskliga rättigheter
Plats Västra Götaland, Online
Medan vi faller
 

Parisförorten skakas av kravaller när en 16-årig pojke blir allvarligt skadad av polisen. Nyheterna rapporterar om händelsen och luften darrar av spänning mellan polisen, journalisterna och ungdomarna. I ett lika brutalt som vackert bildspråk följer filmen tre kompisar till den skadade pojken – Saïd, Vinz och Hubert – under ett händelserikt dygn uppdelat i kapitel efter en illavarslande tickande klocka. Ett samhälle som brinner, vänskap som prövas, liv som svävar i fara.

Medan vi faller är en filmupplevelse som stannar kvar och fortfarande är lika aktuell idag som när den hade premiär för 25 år sedan.

regi: Mathieu Kassovitz längd: 98 min, land: Frankrike 1995 språk: franska, textat på: svenska


Information angående online-visningar: deadline för att boka er till online-visningarna är 18 oktober. Du bokar som vanligt här via boknings-systemet, får biljett/biljetter via e-post och kan sedan välja när du vill logga in och se filmen under festivalperioden. Biljetterna gäller från 06.00 måndag morgon den 16 november och upphör att gälla på lördagen den 21 november.

MRF:s biljetter finns i två varianter: biljetter till lärare, om ni vill se filmen i skolan/klassrummet och biljetter för elever, till er som läser på distans. Biljetterna skiljer sig åt, de första är mer tillåtande och ger access till filmen under längre period medan elevbiljetterna är strikt begränsade och bara tillåter en enda visning av filmen. Ange i bokningen om du ska ha en biljett för lärare eller om dina elever läser på distans och vill ha s.k elev-biljetter.

Vi kommer att publicera mer information om samtalen om filmerna efterhand, så håll utkik efter information om detta på hemsidan.