And then we danced - visning online Västra Götaland

Arrangör MRF-Filmfestival för mänskliga rättigheter
Plats Visningen sker online, Online
And then we danced
 

Merab är dansare och sliter hårt för att nå sin dröm om en plats i det georgiska huvudkompaniet. Men hans tillvaro vänds upp och ner när den karismatiske Irakli dyker upp. Nykomlingen väcker Merabs längtan och åtrå. Känslor som innebär att han riskerar att förlora allt han har kämpat för.

And then we danced vann fyra guldbaggar 2020, bl. a för bästa film och bästa manus. Filmen väckte stor uppståndelse i Georgien, som är ett av Europas mest homofobiska länder och under inspelningen hade filmteamet livvakter och mottog hot. Vid filmpremiären i Tibilisi utbröt våldsamma protester när demonstranter försökte stoppa filmvisningen.

Regi Levan Akin, Längd: 105 min Land: Sverige 2019 Språk: georgiska textad på: svenska


Information angående visningar online: deadline för att boka er till online-visningarna är 18 oktober. Du bokar som vanligt här via boknings-systemet, får biljett/biljetter via e-post och kan sedan välja när du vill logga in och se filmen under festivalperioden. Biljetterna gäller från 06.00 måndag morgon den 16 november och upphör att gälla på lördagen den 21 november.

MRF:s biljetter finns i två varianter: biljetter till lärare, om ni vill se filmen i skolan/klassrummet och biljetter för elever, till er som läser på distans. Biljetterna skiljer sig åt, de första är mer tillåtande och ger access till filmen under längre period medan elevbiljetterna är strikt begränsade och bara tillåter en enda visning av filmen. Ange i bokningen om du ska ha en biljett för lärare eller om dina elever läser på distans och vill ha s.k elev-biljetter.
 
Vi kommer att publicera mer information om samtalen om filmerna efterhand, så håll utkik efter information om detta på hemsidan.